‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Onze sportcoaches zijn intermediair bij Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds

Zonder financiële drempel deelnemen aan sport en cultuur

Geplaatst op 12-10-2017

In Breda kunnen 3095 kinderen tussen de 4 en 18 jaar vanwege de beperkte financiële thuissituatie niet deelnemen aan sport en cultuur. Om deze kinderen ook mee te laten doen, is het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Breda in het leven geroepen. Ouders kunnen via een intermediair, ook wel tussenpersoon genoemd, een aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds. De sportcoaches van Breda Actief zijn zulke intermediairs die hen hierbij verder kunnen helpen.

Wij maken ons hard voor vrijwillige inzet, sport en bewegen in Breda. Zoals je misschien wel weet, heeft Breda Actief een team aan sportcoaches dat zich over heel Breda inzet om kinderen te enthousiasmeren voor sport en bewegen. Zij doen dit zowel tijdens gymlessen op basisscholen als buiten schooltijd met diverse wijkactiviteiten.

“Zulke momenten zijn onbetaalbaar”

Sportcoach Eveline van Vught: “Ik zie zo vaak kinderen die super veel plezier hebben in het sporten, maar in hun vrije tijd niet sporten. Als ik dit terugkoppel aan de docent krijg ik te horen dat het ontbreken van financiële middelen daar de oorzaak van is. Dit raakt het mij enorm. Het Jeugdsportfonds zorgt er juist voor dat geen enkel kind overgeslagen hoeft te worden en dat iedereen mee kan doen bij een club of vereniging! En als je een kind een paar weken later toch kan laten sporten en je hem of haar ernaar vraagt, vertellen ze met twinkelende ogen hoe leuk het was en wat ze allemaal gedaan hebben. Zulke momenten zijn onbetaalbaar!”

Hoe werkt het?

Er kan een aanvraag worden ingediend wanneer het kind vanwege de financiële thuissituatie niet kan deelnemen aan een sport- of culturele activiteit. Via een intermediair, zoals de sportcoaches, komt de aanvraag binnen bij het Jeugdsportfonds of Jeugdcultuurfonds. Als een aanvraag wordt goedgekeurd, vraagt het fonds de factuur op bij de aanbieder en betaalt deze rechtstreeks aan hen. Ook is het mogelijk om naast de contributie of het lesgeld de aanschaf voor attributen vergoed te krijgen. In dat geval wordt er een waardebon gemaakt die kan worden verzilverd bij een plaatselijke winkel. Bij het Jeugdsportfonds is 225,- per kind, per jaar beschikbaar en bij het Jeugdcultuurfonds is 425,- per kind, per jaar beschikbaar.

Meer informatie

Klik hier voor alle informatie rondom het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds in Breda. Heb je nog vragen? Dan kun je altijd mailen naar Hanneke van den Boom via of .

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI