‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

"Onze verwachtingen zijn meer dan 100% overstegen"

Bredase maatschappelijke vrijwilligersorganisaties ontvingen gratis communicatieadvies

Geplaatst op 07-11-2016

Een ideeĆ«nboom, een bannerpen, een humani-tas en een kleurplaat: dit is een greep van de communicatiemiddelen die studenten van Avans Hogeschool hebben bedacht voor de maatschappelijke vrijwilligersorganisaties Buurtkracht IJpelaar/ Overakker, NOL & zo en Humanitas MentorMaatjes. Afgelopen maandag, 31 oktober, presenteerden de studenten eerst hun adviezen aan deze drie organisaties en daarna aan alle andere geĆÆnteresseerde Bredase organisaties tijdens de Communicatie Deelsessie.

Communicatie Deelsessie

Dit jaar organiseerden we voor de derde keer dit project met Avans Hogeschool. Samen willen we hiermee de maatschappelijke betrokkenheid van studenten verhogen en organisaties een handje helpen. Er was voor het eerst ook een open onderdeel. Hierbij waren alle geïnteresseerde organisaties welkom om inspiratie op te doen. “We merkten dat organisaties soms ook inspiratie kregen van de adviezen die aan andere organisaties waren bedoeld. Hier wilden we iets mee doen. Daarom introduceerden we dit jaar de Communicatie Deelsessie.” Vertelt Isabelle Leijser, projectcoördinator vanuit Breda Actief. “En dat was een uitstekend idee, ” vult Mitchell Droog, projectcoördinator vanuit Avans Hogeschool, aan; “Op deze manier leren onze studenten hoe ze om moeten gaan met organisaties en anderzijds kunnen organisaties weer veel leren van de studenten."

'Stomverbaasd'

Dat de drie organisaties geen spijt hebben van hun deelname aan dit project is wel duidelijk. "Ik ging hier naartoe met enkele verwachtingen, maar ik ben stomverbaasd. Die jongeren van tegenwoordig kunnen zomaar, huppakee, een filmpje maken. Ik ben echt, écht, écht tot in de grond van mijn hart diep verrast." vertelt Riet Hammen van Buurtkracht IJpelaar/ Overakker trots. Ook Simone Fontijne van Humanitas MentorMaatjes is enthousiast: "De diversiteit valt op. Ik heb zoveel verschillende communicatieuitingen gezien, zoals de bannerpen en de Humani-tas. Misschien kunnen we die Humani-tas zelfs landelijk uitrollen!"

'Vooraf niet verwacht'

Bovendien kregen we van bezoekende organisaties en van de studenten zelf positieve reacties. Zo vertelt een van de bezoekers: "Ik heb hier leuke nieuwe ideeën op kunnen doen voor mijn eigen folder. De studenten zijn erg creatief." En een student vertelt: "Het is erg tof om te zien dat er ook zo veel organisaties van buitenaf langskomen. Dat had ik helemaal niet verwacht."

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI