‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Op naar de kwartfinale met het Cruyff Courts 6 vs 6 kampioenschap

De meiden en jongens van Sterren van Morgen vertegenwoordigen Breda

Geplaatst op 23-04-2018

In april en mei organiseerden de sportcoaches van Breda Actief en Teamplay@NAC weer het Cruyff Courts 6 vs 6 kampioenschap in Breda. Dit is het nationale voetbaltoernooi voor leerlingen uit groep 7 en 8. Op woensdag 11 april vond de stadsfinale voor de jongens plaats. De meiden waren op woensdag 18 april aan de beurt om te strijden in de stadsfinale. Na vele ballen in het net gaat zowel het jongensteam van de Sterren van Morgen als het meidenteam door naar de kwartfinale in Tilburg. Gefeliciteerd!

Het vervolg van de strijd

In totaal hebben er 45 teams aan de vier voorrondes van het kampioenschap deelgenomen. Tijdens de stadsfinales kwam pannakoning Nasser El Jackson een toffe openingsact opvoeren en hebben een aantal voetballers van NAC een bezoekje gebracht. Na vele yells, aanmoedigende woorden van de supporters en panna’s is het tijd voor de kwartfinale in Tilburg op woensdag 16 mei. Wanneer een of beide teams dit winnen mogen ze door naar de halve finale in Eindhoven. Daarna vindt de finale plaats in Den Helder. De data hiervoor zijn nog onbekend.

 

Sportiviteit en respect

Volgens de veertien regels van Johan Cruyff spelen de teams het voetbaltoernooi. De veertien regels zijn gedragsregels waar iedereen zich aan moet houden en elkaar op aan kan spreken. Thema’s als respect, samenspel, creativiteit en initiatief dienen daarbij als leidraad. Niet alleen het team dat het beste scoort wordt beloond, ook het sportiefste team kan met de eer strijken! Tijdens het toernooi wordt de Respect Award uitgereikt die gekoppeld is aan de gedragsregels.

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over het Cruyff Courts 6 vs 6 kampioenschap? Neem dan contact op met  door te mailen of te bellen naar 076 – 52 33 555!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI