‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Op zoek naar nieuwe (vrouwelijke) bestuursters, trainsters en scheidsrechters?

Meld je aan en ontvang ondersteuning van de KNVB!

Geplaatst op 08-03-2017

Als bestuurder actief zijn in de lokale sportomgeving is leuk en waardevol. Dat geldt vast ook voor jou als verenigingsbestuurder. Toch blijkt het vinden van nieuwe vrijwilligers, en in het bijzonder bestuurders, voor veel verenigingen geen eenvoudige opgave. Vanuit het EK vrouwen 2017 kunnen we jullie vereniging een mooi aanbod doen om te helpen meer vrouwelijk kader te betrekken.

Vergroten imago en diversiteit

Een kans voor verenigingen is om op zoek te gaan naar diversiteit in het bestuurlijk-, technisch- en arbitragekader. Uit onderzoek blijkt dat vrijwilligers vaak binnen eigen kring gezocht worden. Gezien de samenstelling van vele besturen bestaat deze kring voornamelijk uit 50+ mannen met een Nederlandse achtergrond. Daardoor worden de doelgroepen vrouwen, jongeren en mensen met een andere etnische achtergrond minder vaak benaderd. Terwijl hier juist veel potentie zit en het een mooie aanvulling binnen het bestuurlijk-, technisch- en arbitragekader betekent.

EK vrouwen 2017 en workshop vrouwelijke diversiteit in de club

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat Nederland in 2017 gastvrouw is van een geweldig voetbalevenement, het Europees Kampioenschap voor vrouwen. Breda en Tilburg zijn twee van de zeven speelsteden. Door het EK- vrouwen is er extra aandacht voor het meiden- en vrouwenvoetbal en de organisatie binnen de verenigingen. Daardoor krijgt jouw vereniging de kans om begeleid te worden in het proces van vrouwelijk verenigingskader te vinden én te binden aan de vereniging.

Grijp je kans!

Een aantal verenigingen kan begeleid worden in het proces om tot een meer divers bestuur te komen. De begeleiding houdt in dat er twee keer een sessie met een aantal verenigingen gehouden wordt. Deze (lokale) sessies worden begeleid door Suze Thomma die veel ervaring heeft in het begeleiden van bedrijven en (voetbal)verenigingen naar een meer divers organisatiebestand. Buiten de twee sessies bestaat de mogelijkheid om individuele begeleiding in je vereniging te ontvangen. Na de eerste sessie krijgt de vereniging enkele opdrachten, die tijdens een tweede sessie (een aantal maanden later) geëvalueerd worden en tot nieuwe inzichten en activiteiten leidt.

Meld je aan!

Is jouw vereniging hierin geïnteresseerd, meld je dan voor 10 maart a.s. aan door een mail te sturen naar marije.min@knvb.nl

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI