‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

#openclubsbreda officieel van start

Eerste bezegeling met partnerschap en teamgenoot een feit

Geplaatst op 15-06-2015

Breda Actief trapt af met een nieuw project #openclubsbreda en gaat hierin direct de samenwerking aan met Optisport Breda en WDS’19. Het project stimuleert zowel de maatschappelijke rol als de ondernemingsgeest van sportaanbieders die hun club willen openstellen. Deze zogeheten ‘Open Clubs’ gebruiken de energie die sport losmaakt om te verbinden in de wijk. Breda Actief zet Open Club coaches in ter ondersteuning van deze sportaanbieders. Als expert op het gebied van projectmanagement coachen zij clubs naar een open houding.

Energie van sport

#openclubsbreda is een project van Breda Actief dat sportaanbieders in Breda ondersteunt bij het uitdragen van de Open Club gedachte van NOC*NSF. Deze gedachte is gebaseerd op samenwerkingsmogelijkheden tussen sportaanbieders en andere sectoren waarin zij gebruik maken van de energie die sport teweegbrengt. Door deze bundeling van krachten dragen verschillende sectoren samen bij aan gemeentelijke doelstellingen. Dit versterkt de rol en de positie van de club als sportaanbieder en als spil in de wijk.

Projectpartner Optisport

Op 14 juni werd tijdens het 50 jarig bestaan van Zwembad Wolfslaar de samenwerking tussen Optisport Breda en Breda Actief bezegeld. Door hun jarenlange ervaring als commerciële exploitant ondervindt Optisport Breda dagelijks hoe je ondernemerskracht combineert met maatschappelijke betrokkenheid. Het feest op Wolfslaar was hier een mooi voorbeeld van. Het programma werd die dag mede gevuld door de inzet van sportverenigingen en maatschappelijke organisaties.

Eerste teamgenoot bekend

Naast de eerste projectpartner is ook de eerste teamgenoot van het project een feit. Voetbalvereniging WDS’19 start op 24 juni als eerste club met de inzet van een Open Club coach. Deze coaches van Breda Actief helpen clubs bij het leggen van verbindingen in de wijk en de uitvoer en implementatie van open club projecten. Ze zijn het verlengstuk van de club waardoor deze zichtbaarder is de wijk. De club kan daardoor aansluiten tijdens bijeenkomsten overdag en verbindingen leggen met andere sectoren. Ofwel; de Open Club coach springt in op plekken waar het de club ontbreekt aan kennis, kunde, mankracht of tijd.

Meer weten?

Het komende halfjaar sluiten meer clubs aan bij #openclubsbreda en gaat Breda Actief op zoek naar meer projectpartners. Hier vind je meer informatie over #openclubsbreda.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI