‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Opnieuw toffe sportactiviteiten voor kinderen in Princenhage

Kom ook iedere woensdagmiddag!

Geplaatst op 27-11-2017

Vorig jaar was Daan, oud-sportcoach Breda Actief, in het kader van ‘Sporten in de wijk’ iedere donderdagmiddag te vinden met een sportactiviteit in Princenhage. Natuurlijk willen we geen wijk zonder activiteit, dus nemen Obie en Hugo en Linda, twee CIOS stagiaires, het stokje sinds deze maand over. Ben jij 8 tot en met 12 jaar? Kom dan iedere woensdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur sporten bij gymzaal de Eerste Rith!

Het delen van een passie voor sport

Met een glimlach vertelt Obie over het zijn werk: “Voor een aantal kinderen was ik een bekend gezicht toen ze kwamen sporten. Hen had ik namelijk al tijdens de gymlessen van vorig jaar leren kennen. Het is fijn om vanuit een bekende kring aan de slag te gaan en de activiteit uit te breiden.”

Bij het opzetten van activiteiten nam Obie Hugo en Linda mee in de voorbereidingen. “Tijdens de activiteit heb ik twee eerstejaars stagiaires van CIOS die ook de Citytrainer cursus hebben gevolgd. Hugo en Linda hebben de afgelopen weken meegekeken en meegedaan. Zo hebben zij geleerd wat er vanaf het eerste moment nodig is om een wijkactiviteit te starten. Vanaf nu geven zij echt zelf les aan de kids,” vertelt Obie.

De sportactiviteiten zijn iedere week weer anders. Hier zijn de kinderen heel blij mee: “Ik weet nog niet welke sport ik wil gaan doen, maar hierdoor kan ik van alles uitproberen en kijken wat ik leuk vind.” Aldus één van de deelnemende kinderen.

Kom ook sporten en spelen!

Wil jij ook meedoen met jouw vriendjes en vriendinnetjes? Dat kan! Kom dan iedere woensdag van 13.00 tot 14.00 uur naar gymzaal de Eerste Rith. Onze sportcoaches zijn door heel Breda te vinden, dus woon jij niet in Princenhage? Kijk dan even op de kaart en kom erachter waar en wanneer ze in jouw wijk te vinden zijn!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI