‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Oranje Fonds zoekt Appeltjes van Oranje 2018!

Maak kans op een geldprijs van € 15.000,- voor jouw initiatief

Geplaatst op 14-11-2017

Ben jij jong en sociaal ondernemend? Meld je dan aan voor de Appeltjes van Oranje! Het Oranje Fonds wordt iedere dag geraakt door mensen die iets goeds doen voor een ander. Mensen, jong en oud die iets zien gebeuren in de samenleving en daar een mooi project voor starten. Dit jaar zoekt het Oranje Fonds voor de Appeltjes van Oranje de jongere generatie, tot 35 jaar, die dat initiatief neemt.

Jonge sociale energie

Misschien ben je een ontmoetingsproject gestart waar buurtbewoners en asielzoekers wekelijks met elkaar eten, gebruik je theater en coaching om jongeren te helpen bij hun ontwikkeling of vloggen jongeren samen met eenzame ouderen om hun levensverhalen te vertellen. Heb of ken jij het project dat we zoeken? Aanmelden kan tot en met 24 november. Kijk hier voor alle informatie.  

Een Appeltje van Oranje is de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds

Met deze prijs worden drie organisaties bekroond die zich inzetten voor een betrokken en leefbare samenleving. Een Appeltje van Oranje betekent in de eerste plaats waardering voor het werk en de inzet van de winnende organisatie. Daarnaast is het bedoeld om anderen te inspireren. De drie winnaars worden gevraagd om als ‘ambassadeur’ op te treden om andere organisaties te helpen soortgelijke initiatieven op te zetten. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje van een Appeltje van Oranje, ontworpen en gemaakt door Prinses Beatrix en een geldbedrag van € 15.000,-. Het bedrag kan vrij worden besteed binnen de doelstelling van het winnende initiatief. Ieder jaar reikt Koningin Máxima de prijs uit op Paleis Noordeinde. In lustrumjaren reikt Koning Willem-Alexander de prijs uit.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI