‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Organisaties ontmoeten nieuwe vrijwilligers tijdens Dé Vrijwilligersmarkt Breda

Aanmelding organisaties is gesloten; deelnemers kunnen wel nog aanmelden!

Geplaatst op 13-07-2015

‘Dé Vrijwilligersmarkt Breda’ is een gratis evenement op donderdag 24 september. 850 jongeren vinden hier hun Maatschappelijke Stage (MAS). Ook kan iedereen die op zoek is naar (nieuw) vrijwilligerswerk inspiratie opdoen of vrijwilligerswerk vinden. Maatschappelijke organisaties doen gratis mee met het evenement van Breda Actief. De inschrijvingsperiode voor organisaties is gesloten, bezoekers kunnen zich wel nog aanmelden!

Nieuwe vrijwilligers

Tijdens Dé Vrijwilligersmarkt wordt nlvoorelkaar.nl, de digitale marktplaats voor vrijwilligersvacatures en Maatschappelijke Stages, omgetoverd tot een fysieke ontmoetingsplaats. Er is ruimte voor 40 organisaties waaronder vrijwilligersorganisaties en burger-, buurt- en wijkinitiatieven. Een mooie kans voor organisaties om gratis het eerste gesprek aan te gaan met nieuwe vrijwilligers.

Open Ronde
Naast de 850 jongeren nodigen we ook alle andere inwoners van Breda uit om tijdens de Open Ronde kennis te maken met zo'n 40 maatschappelijke organisaties. Een grote en mogelijk groeiende groep binnen het vrijwilligerswerk is die van 55 jaar en ouder. Deze groep wordt onder andere door de Gemeente Breda aangeschreven. De Open Ronde vindt plaats van 15.15 tot 17.00 uur.

Klussen voor jongeren

Ook in het afgelopen jaar hebben leerlingen van het voortgezet onderwijs een Maatschappelijke Stage gevonden via Breda Actief. Jongeren die deze zogeheten MAS hebben gelopen hebben hun meerwaarde enorm bewezen. Organisaties die inspiratie kunnen gebruiken voor klussen die geschikt zijn voor MAS kunnen contact opnemen met Breda Actief. Klussen die de revue gepasseerd zijn zijn onder andere; het repareren van naaimachines bij Tools To Work, het terrein van Belcrum Beach seizoen klaar maken, klussen in de Buurttuin, organisatie van modeshow bij Help ons Helpen. Ook klussen in de zorg en sport waren erg populair.

“Ik vind het geweldig dat de Maatschappelijke Stages nog doorgaan. We zijn echt super blij met die extra handjes!!” Francien Kivits, Stichting WW Help ons Helpen.

Meedoen

Heb jij jouw organisatie aangemeld? Dan wordt je op donderdagmiddag 24 september verwacht bij Podium Bloos aan de Speelhuislaan 151 in Breda.

Wil je kennismaken met verschillende maatschappelijke organisaties? Of ben je op zoek naar vrijwilligerswerk? Vul dan het onderstaande formulier in. Deelname als bezoeker is gratis. Na aanmelden ben jij van harte welkom tijdens de Open Ronde op 24 september bij Podium Bloos aan de Speelhuislaan 151, en je wordt verwacht van 15.15 uur tot 17.00. 

Meld je aan als bezoeker

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI