‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Pingpong? Nee, tafeltennis!

Special Heroes geeft Het Kasteel les in tafeltennis

Geplaatst op 29-11-2017

Breda Actief organiseert sinds 2010 Special Heroes binnen het Speciaal Onderwijs. Dit is een sportstimuleringsprogramma om kinderen met een beperking te laten ervaren hoe leuk het is om te sporten en bewegen! Gedurende het schooljaar worden er regelmatig nieuwe sporten aangeboden door de sportcoaches Annelies en Veri en de trainers van verschillende verenigingen. Dit keer was Het Kasteel aan de beurt met tafeltennis!

De afgelopen periode hebben de leerlingen van SBO Het Kasteel tijdens de gymles op een creatieve manier kennis gemaakt met tafeltennis. Mikken op voorwerpen, zittend en liggend overspelen, zelfs echte wedstrijdjes werden er gespeeld! Voor veel kinderen was dit een nieuwe sport en gingen ze extra geconcentreerd en hard aan het werk!

Naschoolse training

Na de tafeltennis lessen konden degenen die het leuk vonden meedoen met naschoolse trainingen die werden gegeven door Aldert Jan van TTV Belcrum. Deze top tafeltennisser ging met de leerlingen aan de slag om onder andere hun reactievermogen te verbeteren. Hier kwam zelfs een robot aan te pas die de tafeltennisballen afschoot, super cool!  Na drie lessen kregen de leerlingen een diploma en een uitnodiging om een kijkje te nemen bij de trainingen bij TTV Belcrum.

Wes gaat de uitdaging aan!

Wes, die stiekem al best wel bekend was met tafeltennis en de vereniging TTV Belcrum, heeft de uitnodiging aangenomen. “Ik vond de lessen zo leuk, dat ik mee wil doen met de echte trainingen!” zegt Wes met een glimlach. Heel veel plezier Wes!

Ook meedoen?

Vanuit Breda Actief leggen we binnen het project Special Heroes de verbinding tussen leerlingen van het speciaal onderwijs die een sport zoeken én de geschikte sportvereniging. We zijn hiervoor altijd op zoek naar sportverenigingen of sportaanbieders die iets voor mensen met een beperking willen betekenen. Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met door te mailen of bel naar 076 52 33 555.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI