‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Promoot jouw sportclub of organisatie tijdens sportieve events

Geplaatst op 20-10-2016

Breda Actief organiseert regelmatig kleine of grote sportieve evenementen in jouw wijk, in de stad en in de regio. Jij kunt met jouw sportclub, organisatie of initiatief aanhaken tijdens een of meerdere activiteiten. Special KIDS Dag is daar een mooi voorbeeld van. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de X-kids activiteiten die elke vakantie plaatsvinden. Of wat denk je van de Koningsspelen? Dit jaar vinden de Koningsspelen plaats in vier verschillende gebieden in Breda. Dit zijn uitgelezen momenten om jouw vereniging of organisatie in de buurt te promoten. Ook organisaties kunnen meeliften op deze activiteiten.

Alle kinderen worden gestimuleerd te sporten

Een mooi voorbeeld van een activiteit waar sportverenigingen en vrijwilligersorganisaties zich kunnen promoten in Special KIDS Dag. 7 oktober deden maar liefst 420 basisschoolkinderen, van zowel het reguliere basisonderwijs als het speciaal onderwijs, in 43 gemixte teams mee aan allerlei sportactiviteiten. De dag die georganiseerd werd door Breda Actief, AV Sprint en Special Olympics Nederland was een groot succes. Voor een impressie, bekijk het filmpje hieronder: 

Een flink aantal sportaanbieders uit de regio Breda maakten tijdens dit evenement van de mogelijkheid gebruik om het aanbod van hun club onder de leerlingen te promoten. Volgens Myrthe, dansdocent bij Djazzle, is deze dag een uitgesproken kans om kinderen enthousiast te maken voor een sport: "Ik heb een superleuke dag gehad met een aantal groepen die ook heel erg goed konden dansen. Dat vond ik heel leuk om te zien. Na mijn dansworkshop deelde ik een folder uit, zodat de kinderen weten waar ze terecht kunnen als ze vaker willen dansen."

Ook meedoen?

Op dit moment kan je je als sportclub of school opgeven om deel te nemen aan de Koningsspelen 2017. Ook andere organisaties die ideeën hebben, kunnen  opnemen. Naast de Koningsspelen, Special KIDS Dag en X-kids zijn er nog tal van mogelijkheden. We denken graag met je mee. Neem contact op met Breda Actief via 076 - 52 33 555 of via

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI