‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Ramadan Cup Breda richt zich meer op Bredase jongeren

Voetballen in de holst van de nacht

Geplaatst op 08-06-2017

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 juni wordt voor de vierde keer de Ramadan Cup Breda georganiseerd. Een bijzonder voetbaltoernooi dat start vanaf half 1. Bredase jongeren die meedoen aan de ramadan zijn welkom. Anders dan andere jaren is dat de teams echt allemaal uit Breda komen waarbij heel de wijk samenwerkt tijdens deze bijzondere nacht. Zo slaan vrijwilligers uit de wijk de handen ineen met Breda Actief, Grote Broer, Social Work, Stichting Platform Marokkanen, een van de Citytrainers. Het wordt dus een echt Bredaas feestje.

André van Dongen, sportcoach van Breda Actief zit al een paar jaar in de organisatie van het evenement: “We merkten dat er in de wijk en bij de jongeren meer de behoefte was om van de Ramadan Cup Breda echt een Bredase aangelegenheid te maken. Vandaar dat we dit jaar de Ramadan Cup Breda wat kleinschaliger georganiseerd hebben. Dat maakt het toernooi niet minder bijzonder. Integendeel. Door samen te voetballen en gezellig te feesten geeft het de jongeren ruimte om echt samen te zijn. Ze gaan na het eten niet de straat op maar gaan gezamenlijk voetballen. Het zijn niet alleen de voetballers die komen. Ook vrienden en familie komen langs. De gezelligheid die de ramadan met zich meebrengt komt tijdens dit Bredase toernooi zo nog beter tot zijn recht.”

5 vs 5 toernooi

De gemoedelijke sfeer van de ramadan kenmerkt ook de Ramadan Cup Breda. Naast het vriendschappelijke voetbaltoernooi, zijn er schalen met hapjes gemaakt door vrijwilligers uit de wijk. Tijdens de nacht gaan acht teams de sportieve strijd met elkaar aan tijdens het 5 vs 5 toernooi. In totaal worden er 100 jongeren verwacht tijdens het toernooi. Naast de voetbalwedstijden zijn er ook leuke site events zoals vrij voetbal, bordspelletjes en playstation spelen op een groot scherm.

Inschrijven

Bredase jongeren die nog mee willen doen kunnen contact opnemen met André van Dongen van Breda Actief via:  of 076 5233555. Er zijn nog maar beperkte plekken beschikbaar.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI