‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Rolstoeltennis start in Breda

Geplaatst op 12-08-2014

Na een geslaagde clinic rolstoeltennis met Esther Vergeer tijdens Breda Future organiseren het Sportloket en BLTV vanaf september lessen rolstoeltennis. De lessen zijn geschikt voor alle sporters met een beperking die kennis willen maken met rolstoeltennis.

Esther Vergeer, rolstoeltennisster en winnaar van diverse gouden medailles op de Paralympische Spelen, wist tijdens Breda Future ruim tien sporters met een beperking te inspireren met een clinic rolstoeltennis. De enthousiaste reacties van de deelnemers gaven aanleiding om de sport structureel aan te gaan bieden in Breda. Het Sportloket en de Bredase Lawn Tennisvereniging maken dit nu mogelijk door het aanbieden van lessen rolstoeltennis.

Eerste stappen

Individueel of in een kleine groep worden de eerste stappen in het rolstoeltennis gezet. De deelnemers worden begeleidt door trainers die een bijscholing hebben gevolgd voor rolstoeltennis, zodat zij optimaal kennis kunnen maken met deze sport. Tijdens de lessen komen onder andere de juiste toenadering van de bal, de verschillende slagen en het zo optimaal mogelijk rollen aan bod.

De eerste vier lessen kosten 25 euro. Aanmelden is mogelijk tot en met 25 augustus. In overleg met de trainer wordt de dag en het tijdstip van de lessen bepaald. De lessen vinden plaats op het tennispark van BLTV, Ruitersboslaan 44 in Breda. Voor vragen over of deelname aan de lessen rolstoeltennis mail je naam en telefoonnummer naar .

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI