‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Rolstoeltraining voor verbetering vaardigheden - INSCHRIJVING VERLENGD!

Geplaatst op 04-09-2014

In september start een training waarin rolstoelgebruikers praktische vaardigheden aangeleerd worden voor het optimaal gebruiken van een handbewogen rolstoel.

Breda Actief organiseert vanuit Sportloket West-Brabant samen het revalidatiecentrum Revant een rolstoeltraining. In vijf ochtenden worden praktische vaardigheden aangeleerd voor het optimaal gebruiken van een handbewogen rolstoel. Daarnaast geven diverse sportverenigingen korte workshops als kennismaking met de rolstoelsport.

Bewegen in een rolstoel gaat niet altijd vanzelf. Het vergt enige oefening om de rolstoel op een praktische manier te gebruiken. De rolstoeltraining kan hierbij helpen. Er wordt gewerkt aan de houding, het maken van transfers, kennis over de (sport)rolstoel en specifieke vaardigheden die van pas komen bij sportieve activiteiten. Sportverenigingen geven korte workshops zodat de deelnemers kennis kunnen maken met verschillende rolstoelsporten. Ook partners, begeleiders en trainers kunnen deelnemen aan deze training.

De training vindt plaats in Sporthal de Drie Linden, Heisprong 1 in Prinsenbeek op zaterdag 13, 20 en 27 september en 4 en 11 oktober van 10.30 tot 12.00 uur. De training is geschikt voor rolstoelgebruikers van alle leeftijden en is kosteloos te volgen. Aanmelden is mogelijk via het Sportloket van Breda Actief: of 076 52 33 555.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI