‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Samenwerken aan een onvergetelijke dag!

Sportcoach Pleuni Rijvers over Koningsspelen Breda

Geplaatst op 14-04-2017

Op 21 april is de jubileumeditie van Koningsspelen Breda. Voor het vijfde jaar op rij organiseren we het sportieve festijn in Breda. Vier enthousiaste sportcoaches zijn op dit moment druk bezig met de organisatie. Pleuni Rijvers is een van deze enthousiastelingen. We vroegen haar wat meer te vertellen over wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van zo’n groot evenement.

Grotere sportdag door samenwerkingsverbanden

Sportboulevard De Wisselaar in Breda Noordoost is de locatie waar Pleuni verantwoordelijk is voor de organisatie van de Koningsspelen. Ze heeft er duidelijk veel zin in: “Op dit moment zou ik het liefst elk moment bezig zijn met de organisatie van de Koningsspelen. We hebben als Breda Actief een coördinerende rol binnen de organisatie. En dat neemt natuurlijk behoorlijk wat verantwoordelijkheid met zich mee. Doordat we samen met meer dan 60 partners samenwerken binnen de Koningspelen kunnen we een grotere sportdag bieden aan scholen dan dat zij het zelf organiseren. In totaal komen er maar liefst 43 verenigingen en sportaanbieders clinics verzorgen. Dat is natuurlijk super!”

“Het organiseren van zo’n groot sportief festijn betekent meer dan alleen het organiseren van spelletjes en het maken van draaiboeken. Zo zorgen we er ook voor dat er genoeg begeleiding is, coachen we de spelbegeleiders, zorgen we voor genoeg materiaal, het geluid, EHBO, regelen we goodiebags die we gratis aan kunnen bieden… en zo kan ik nog wel even doorgaan!”

28 scholen doen mee!

“Om meer scholen te betrekken bij de Koningsspelen hebben we er dit jaar voor gekozen om op het sportieve feest op verschillende locaties te organiseren. Hierdoor is het voor de scholen dichterbij om aan te haken. Deze keuze heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Er zijn maar liefst 28 scholen die meedoen. We bereiken daarbij een dubbel aantal kinderen ten opzichte van vorig jaar. Ook voor de sportaanbieder is het veel interessanter om mee te doen met de Koningsspelen. Zo kunnen ze namelijk echt kinderen uit hun omgeving benaderen. En willen kinderen na de Koningsspelen in contact komen met de vereniging? In de goodiebag zitten flyers van een aantal vereniging en ze kunnen via www.sportintrobreda.nl proeflessen doen.”

Samenwerken voor de kinderen

In totaal werken er rond de 60 partners mee om het evenement mogelijk te maken. “Om te zorgen dat je kunt werken met meer dan 60 verschillende partijen is een goede communicatie erg belangrijk! Met alle partners bij elkaar zorgen we ervoor dat de kinderen een onvergetelijke dag hebben en daar ben ik best wel trots op.”

Naast alle eerder genoemde sportaanbieders zijn er ook commerciële partijen die bijdragen aan de dag. “Wist je bijvoorbeeld dat alle kinderen een gezonde traktatie krijgen van HERO en Aartsenfruit? En dat Decathlon behoorlijk wat materialen verzorgt? En dat het Rabobank Coöperatiefonds er mede voor gezorgd heeft dat we geluid en een podium op de dag hebben? We kunnen ook zeker niet zonder lokale initiatieven zoals de Winkeliersvereniging Hoge Vucht en de Emté die de lunch verzorgen. En de Colour Kitchen die langkomen met hun jongeren of de cultuurcoaches die zich inzetten.”

Een tip van de sluier…

“We hebben verschillende categorieën zodat alle kinderen een topprogramma hebben. Zo maken alle kinderen kennis met een vereniging maar leven ze zich ook uit op verschillende attracties. Er zijn verschillende trendsporten te doen en we hebben water- en survivalspellen. Bovendien vallen er gave prijzen te winnen met het Rabobank Kraak de Kluis spel! Verder worden de kinderen dit jaar niet een keer, maar twee keer getrakteerd op een dans. Naast de officiële opening met Okido van Kinderen voor Kinderen sluiten we de Koningsspelen dit jaar ook officieel af met het  Koningsspelen Breda-lied van Jeugdsportfonds Breda en Jeugdcultuurfonds Breda. Als je die nog niet gehoord hebt moet je zeker nog even een kijkje nemen op www.koningsspelenbreda.nl. Daar kun je het lied vooraf nog even oefenen.”

Wil je weten welke samenwerkende partners er allemaal zijn tijdens de Koningsspelen? Klik dan op de button hieronder.

Overzicht samenwerkende partners

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI