‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Samenwerking Bredase voetbalclubs boven verwachting

Geplaatst op 27-09-2017

De voetbalclubs Groen Wit, UVV ’40 en WDS ‘19 hebben de handen ineen geslagen en zijn, met behulp van het advies van Breda Actief, Meidenacademie Breda Girlz United gestart. Een unieke samenwerking in Breda. Het biedt meiden extra trainingsmogelijkheden, op een hoger niveau met betere trainers, naast de trainingen bij hun eigen club. Dit heeft het aantal inschrijvingen van meiden die willen gaan voetballen een enorme boost gegeven.

Kick-off Meidenacademie Breda Girlz United

De Meidenacademie Breda Girlz United is afgelopen zondag 17 september 2017 van start gegaan met een gezamenlijke training op de velden bij RKSV Groen Wit. Bij deze training was oud-voetbal international Kees Rijvers aanwezig om de training te openen en wat tips te geven aan de twintig meiden die zich tot dan toe hadden opgegeven. Deze meiden gaan de komende dertig weken trainen om betere voetballers te worden samen met de hoofdtrainster van Breda Girlz United en oud-international Mildred Baal.

Inschrijvingen

Na de clinic werd de inschrijving voor de Meidenacademie geopend en binnen twee weken hebben er 22 meiden zich opgegeven. Volgens Maries Geersen van Groen Wit was dit boven verwachting: “We zijn ervan uitgegaan dat we met tien ambitievolle meiden zouden beginnen, maar nu staan we tijdens de eerste training met 18 meiden op het veld!”

Neutrale samenwerking

De drie voetbalverenigingen hebben gevraagd of er een verenigingsadviseur vanuit Breda Actief kon aansluiten als neutrale partij. We hebben mee gedacht, vragen gesteld, verbonden en advies gegeven. Vol enthousiasme werken de clubs samen. Ze stellen de meiden centraal en willen dat zij zich kunnen ontwikkelen. Hierbij maken ze gebruik van elkaars krachten. We vonden het super om dit samenwerkingsproces te mogen faciliteren.

Inspiratie opgedaan?

Wil jij als vereniging ook samenwerken met andere verenigingen om daarmee elkaar te versterken, zoals bijvoorbeeld de Meidenacademie of met een combi-lidmaatschap met verschillende sporten? Neem dan contact op met Stephanie Verdoolaege ( ) of met Eric Stadhouders ( )!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI