‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Samenwerking sportcoaches en HV United resulteert in succesvol Schoolhandbaltoernooi

Heeft jouw sportvereniging ook vragen op gebied van sport?

Geplaatst op 18-10-2017

Handbalvereniging United in de Haagse Beemden en sportcoaches Noordwest van Breda Actief werken sinds vorig jaar samen. HV United had de vraag naar kennis over het organiseren van een handbaltoernooi en onze sportcoaches hadden deze kennis. Dit leidde tot het succesvolle Schoolhandbaltoernooi in de Haagse Beemden op 11 oktober.

Op naar onafhankelijkheid!

HV United wilde vorig jaar een Schoolhandbaltoernooi organiseren. Want, wat komt hierbij kijken? Hoe gaat dit precies in zijn werking? De vereniging trok aan de bel bij onze sportcoaches Noordwest en zij wisten hier wel raad mee!

Tijdens de eerste editie in 2016 lag de bal grotendeels bij onze sportcoach Patrick de Klerk, zowel in voorbereiding als uitvoering. Hij nam de vereniging mee in het proces. Dit bestond onder andere uit de doelstellingen, plannen en de vorm van de uitvoering. Op 11 oktober 2017 vond de tweede editie plaats. HV United had veel geleerd in 2016 en kon hierdoor de regie meer in eigen handen nemen. Dit leidde tot een meer zelfstandige organisatie van het Schoolhandbaltoernooi door HV United. Tijdens de evaluatie van dit jaar worden alle puntjes op de ‘i’ gezet, ter voorbereiding op volgend jaar. Op deze manier kan HV United binnen drie jaar tijd zonder hulp van onze sportcoaches het Schoolhandbaltoernooi organiseren!

Een stijgende lijn in succes

Naast een stijgende lijn in de onafhankelijkheid van de vereniging tijdens het organiseren, zat er ook een stijgende lijn in het succes. Vorig jaar namen er 70 scholieren deel in 7 teams van 6 scholen. Dit jaar waren het maar liefst 160 deelnemende scholieren in 20 teams van 10 scholen!

Michel Verhagen, sportcoach Noordwest, is erg enthousiast over de zichtbare vooruitgang: “De vereniging is binnen drie jaar tijd van vraag naar product gegaan. Iets waar we heel erg trots op mogen zijn!”

Meer informatie

Ben jij een sportaanbieder en heb jij ook vraag naar soortgelijke kennis? Neem dan contact op met onze verenigingsadviseur van jouw gebied! Ben jij een basisschool en zoek je ondersteuning of meer informatie bij het sporten en bewegen op jouw basisschool? Neem dan contact op met onze sportcoaches!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI