‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Schrijf jouw onmisbare vrijwilliger in!

Aanmelden kan tot 18 oktober

Geplaatst op 23-09-2015

Jij kent vast wel iemand die altijd klaar staat en zich inzet voor een ander. De Chris van Faassen vrijwilligerspenning is de ultieme kans om die vrijwilliger te laten schitteren. Meld jouw vrijwilliger(sgroep) aan voor 18 oktober!

Er zijn nu al 17 aanmeldingen, maar jij kent toch ook vast wel iemand die jij wil laten stralen? Denk bijvoorbeeld aan je buurman die helpt op de sportvereniging, die ene collega die in het weekend in het museum werkt of een vriendin die jaarlijks een buurtevenement organiseert. Maar denk ook groepen vrijwilligers, die samen veel moois realiseren.

“Breda kan niet zonder vrijwilligers. De gemeente reikt de penning uit, de organisaties of de collega-vrijwilligers melden de mensen aan. Zo’n aanmelding is voor een vrijwilliger een cadeautje. Niet alleen vanwege de waardering van de gemeente, maar ook van organisatie waarvoor ze zich met hart en ziel inzetten.”, aldus Isabelle Leijser, adviseur vrijwilligerswerk.

De winnaars van vorig jaar

Tijdens de feestelijke uitreiking in 2014 won Renée Bisschop de Chris van Faassen-penning voor individuen voor haar inzet bij scouting Sint Joris. De Voedselbank won de penning voor de vrijwilligersgroep en Buurttuin Breda won de aanmoedigingsprijs.

Zonder vrijwilligers is er in Breda weinig te beleven. Meer dan 50.000 mensen in de stad zetten zich in voor buurt, natuur, evenementen, scholen, musea of sportclubs. De gemeente zet hen in het zonnetje bij de uitreiking van de Chris van Faassen-penning. Er zijn twee bronzen penningen, voor een individuele vrijwilliger en voor een groep. Er is ook een aanmoedigingsprijs voor een speciaal of vernieuwend initiatief.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI