‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Scouting les SBO Het Kasteel (team2)

Vanuit het project Special Heroes zijn op het Speciaal Onderwijs Het Kasteel scouting lessen gegeven.

Geplaatst op 14-06-2017

Breda Actief organiseert sinds 2010 Special Heroes binnen het Speciaal Onderwijs. Dit is een sportstimuleringsprogramma waarmee we de kinderen met een beperking laten ervaren hoe leuk het is om te sporten en bewegen! Gedurende het schooljaar worden er regelmatig nieuwe sporten aangeboden door de sportcoaches en trainers van verschillende verenigingen.


Scouting

Voor de leerlingen van Het Kasteel  (team 2) was het alweer tijd voor het laatste blok Special Heroes van dit schooljaar. Deze keer stond scouting op het programma. Onder schooltijd hebben de kinderen kennis gemaakt met verschillende scouting activiteiten. Zo hebben we verschillend spellen gedaan in het bos waar samenwerken, verstoppen, zoeken en verzamelen centraal stonden.

Naschoolse activiteit

Voor de naschoolse lessen was scoutingleider Quinten van de Murk Jansen groep op school. Het is natuurlijk het allerleukste om bij de Scouting zelf te gaan kijken. Wil je bij de echte scoutinggroep gaan kijken of meer informatie krijgen over deze sport?

Kom dan op zaterdag 24 juni van 14:00-17:00 naar Murkhoeve, Tilburgseweg 241 Breda (Tussen Moleneindstraat 20 en 22 het pad in) of neem contact op met sportcoach Veri:

Ook meedoen?

Vanuit Breda Actief leggen we binnen het project Special Heroes de verbinding tussen leerlingen van het speciaal onderwijs die een sport zoeken én de geschikte sportvereniging. We zijn hiervoor altijd op zoek naar sportverenigingen of sportaanbieders die iets voor mensen met een beperking willen betekenen. En natuurlijk zijn dit lang niet altijd mensen die rolstoel gebonden zijn, denk bijvoorbeeld ook aan mensen met een vorm van autisme, ADHD enz.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Janine van Gurp via 076 52 33 555 of

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI