‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Scouting Sint Joris laat kinderen met een rugzakje meedoen in de reguliere speltakken

Geplaatst op 12-07-2017

Scouting Sint Joris is een scoutinggroep in Breda, waar ze zowel land- als waterscouting hebben en scouting voor mensen met een beperking. Binnen de scouting leer je knopen, vuur maken, varen, toffe spelletjes of koken en word je uitgedaagd om dingen te doen die je nog nooit gedaan hebt of juist thuis niet kunt doen.


Aangepaste groepen

Leden met een rugzakje zitten niet in een aparte speltak maar in de reguliere speltakken. “Ze hebben het daar erg naar hun zin en komen goed mee in het programma” volgens Renee Bisschop, voorzitster Scouting Sint Joris. Mocht er een aanpassing nodig zijn om het voor hen fijner te laten verlopen, is dat geen probleem voor ons. Renee geeft aan: “Scouting is er voor iedereen. We hechten waarde aan het accepteren en respecteren van iedereen.”

Voor volwassen met een beperking heeft deze scouting, in tegenstelling tot bij de jeugd, wel een aparte speltak. Dit is niet bij elke scoutinggroep hetzelfde geregeld.

Speltakken

Sint Joris heeft tien speltakken die staan voor diverse leeftijdscategorieën. Je kunt meedoen vanaf 5 jaar. Elke leeftijdscategorie heeft een eigen naam, zo hebben ze bijvoorbeeld de Bevers 5-7 jaar, Welpen 7- 11 jaar (land scouting) en Dolfijnen 7- 11 jaar (water scouting).

Leuker dan andere scoutingsverenigingen?

Elke scoutingroep heeft een eigen cultuur en tradities. Renee Bisschop: “Scouting staat voor samen, dus ik denk dat elke vereniging een leuke verenging is.”

Ook meedoen?

Je mag altijd drie keer gratis komen kijken bij Scouting Sint Joris. Voor meer informatie kun je kijken op de website: www.scoutingsintjoris.nl of mailen naar

Special Heroes

Met het sportstimuleringsprogramma Special Heroes, binnen het speciaal onderwijs, laat Breda Actief de kinderen met een beperking ervaren hoe leuk het is om te sporten en bewegen! Ze zijn hiervoor altijd op zoek naar sportverenigingen of sportaanbieders die iets voor mensen met een beperking willen betekenen. En natuurlijk zijn dit lang niet altijd mensen die rolstoel gebonden zijn, denk bijvoorbeeld ook aan mensen met een vorm van autisme, ADHD enz.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Janine van Gurp via 076 52 33 555 of

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI