‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Scouting Sint Joris ontvangt keurmerk Goed Geregeld!

Geplaatst op 25-04-2017

Op 22 april heeft Scouting Sint Joris uit Breda als eerste scoutingvereniging in Nederland het keur-merk Goed Geregeld behaald. Dit landelijk keurmerk wordt toegekend aan vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke instellingen die voldoen aan de kwaliteitscriteria van de NOV, de vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk. De overhandiging van het keurmerk vond plaats in het bijzijn van wethouder Miriam Haagh en een vertegenwoordiger van de NOV en Scouting Nederland.

Om het keurmerk te behalen, hebben de vrijwilligers van Scouting Sint Joris zichzelf een spiegel voorgehouden. Via een zelfscan hebben zij alle facetten van het vrijwilligerswerk binnen hun vereniging bekeken. Onder begeleiding van Breda Actief hebben zij deze procedure doorlopen. Uit de audit door de NOV bleek dat zij alles goed voor elkaar hadden. En dat is goed nieuws voor de vrijwilligers, maar zeker ook voor alle (jeugd)leden en hun ouders.

Feestelijke dag

De uitreiking van het keurmerk vond plaats op een toch al gedenkwaardige dag: de naamdag van de heilige Sint Joris. Een jaarlijks terugkerende feestdag voor alle leden van de vereniging met uitdagende activiteiten. Deze keer konden jong en oud varen, vuurtje stoken, lasergamen en zich uitleven op een klimtoren. Ook was er een feestelijk moment gepland met alle betrokken ouders.

Trots

Groepsvoorzitter Renée Bisschop is trots: “Het keurmerk geeft ons nog meer vertrouwen in wat we al aan het doen waren. Ik kan het iedere scoutinggroep of organisatie aanraden om hiermee aan de slag te gaan en vanuit verschillende invalshoeken kritisch naar je vereniging te kijken. De komende jaren willen we werk maken van de verbeterpunten die we hebben meegekregen.

Meer weten of in aanmerking komen voor dit keurmerk?

Neem contact op met de Goed Geregeld adviseurs van Breda Actief    of   . Je kunt ons ook telefonisch bereiken: 076 52 33 555. Klik hier voor meer informatie.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI