‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Sociale initiatieven voor 65-plussers opgelet!

Maak kans op drie jaar lang financiële ondersteuning

Geplaatst op 23-05-2017

Ben jij betrokken bij een sociaal initiatief dat zich inzet voor 65-plussers? Let dan nu op! Door je aan te melden voor het programma ‘Samen Ouder’ van het Oranje Fonds maak je kans op drie jaar lang financiële ondersteuning coaching, trainingen en ondersteuning op zichtbaarheid. Meld jouw initiatief voor 15 juli aan!

Het programma

Ouderen weten niet altijd te weg naar sociale initiatieven te vinden. Vandaar dat het Oranje Fonds het programma 'Samen Ouder' in het leven heeft geroepen. Met dit programma wil de organisatie de deelname van ouderen aan de maatschappij stimuleren. Iets dat wij natuurlijk omarmen. Voor dit programma zoekt het fonds projecten die de tijd krijgen om de doelgroep en het aanbod te versterken en verder uit te breiden. Dit doen zij door initiatieven gedurende drie jaar te ondersteunen met geld, coaching, trainingen en zichtbaarheid. De financiele bijdrage van het Oranje Fonds ligt maximaal tussen de € 25.000,- en € 40.000,- per jaar, naast de eigen bijdrage en bijdragen van eventuale andere betrokken partijen.

Meld jouw intiatief voor 15 juli aan

Wil je in aanmerking komen voor de ondersteuning dan zijn er een aantal voorwaarden waar jouw initiatief aan moet voldoen. Zo moet het initiatief bijvoorbeeld gericht zijn op het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen, het moet een uitbreiding zijn vanuit een bestaand project en het is voor een nieuwe groep ouderen. Zie hier de volledige lijst met voorwaarden. Ook zijn er algemene richtlijnen vanuit het Oranje Fonds waaraan het project moet voldoen. Die vind je hier. Je kunt een aanvraag indienen via een speciaal aanvraagformulier op mijn.oranjefonds.nl.

Heb je vragen?

Neem dan contact met het Oranje Fonds op per e-mail: . Of bel 030- 6564524 tijdens het telefonisch spreekuur op:

  • woensdagen van 10:00 tot 12:00 uur
  • vrijdagen van 14:00 tot 16:00 uur

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI