‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Spannende kwartfinale Cruyff Courts 6 vs 6 in Breda

De winnaars zijn bekend!

Geplaatst op 23-04-2015

Dinsdag 22 april vond de kwartfinale van het Cruyff Courts 6 vs 6 kampioenschap plaats. Vier meiden- en jongensteams uit de gemeenten Breda, Boxtel, Oosterhout en Tilburg streden tegen elkaar voor een plaatsing in de halve finale. Tilburg kwam daarbij als winnaar uit de bus. Daarnaast werd er ook stilgestaan bij de ‘Week van ons Water’ en opende wethouder Bob Bergkamp officieel een watertappunt bij het Cruyff Court.

Breda Actief organiseerde in samenwerking met de Cruyff Foundation, NAC, Grote Broer Haagse Beemden en Jong Ondernemende Moeders de kwartfinale van het Cruyff Courts 6 vs 6 kampioenschap. Hier streden teams uit de vier gemeenten; Breda, Boxtel, Oosterhout en Tilburg, tegen elkaar. Zowel bij de jongens, als bij de meiden was het een spannende strijd.

Watertappunt

Middenin de strijd werd het kampioenschap op de Cruyff Court aan de Kesterenlaan getrakteerd op een officieel bezoek van wethouder Bob Bergkamp. Hij opende, in het kader van ‘De Week van ons Water’, het aanwezige watertappunt. Een mooie samenwerking tussen Gemeente Breda, GGD, Alpro Soya, Brabant Water, de Nationale Postcode Loterij, Join the Pipe en JOGG maakte het punt mogelijk. Tijdens het kampioenschap werd dankbaar gebruik gemaakt van het frisse water. Met een splinternieuwe bidon in hun handen gingen de sportievelingen weer vol de strijd aan.

En de winnaars zijn…

Uiteindelijk bleek basisschool De Klinkers uit Tilburg het sterkste bij de jongens. Na een spannend duel tussen Tilburg en Oosterhout waren ook de Tilburgse meiden, van basisschool Don Sarto, de terechte winnaar. Deze twee winnaars strijden op 20 mei in de halve finale die wordt gehouden in Eindhoven. Niet alleen het beste team viel in de prijzen. Ook de Respect Award werd uitgereikt. De teams werden beoordeeld op de 14 Johan Cruyff spel- en gedragsregels. Daarbij kwamen onderdelen als respect, samenspel, creativiteit en initiatief. De meiden van Oosterhout en de jongens van de Angelaschool uit Boxtel vielen daarbij in de prijzen.

Ben jij tijdens deze sportieve en leuke dag iets vergeten? Neem dan contact met

 

Gisteren werd er hard gestreden tijdens de kwartfinale van het Cruyff Courts 6 vs 6 toernooi! En wat was het...

Posted by Breda Actief on donderdag 23 april 2015

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI