‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Sparren over financiering met TEDxBreda

Bij Breda Actief komen er diverse vraagstukken van verenigingen en stichtingen binnen. Zo ook een vraag over financiering van TEDxBreda.

Geplaatst op 21-06-2017

TEDxBreda staat voor het verspreiden en delen van ideeën die de wereld kunnen veranderen, door middel van inspirerende en persoonlijke verhalen. Onder andere bekend van de beroemde TED talks die wereldwijd worden gehouden. Deze lokale Bredase organisatie is een non-profit organisatie die geheel wordt gerund door vrijwilligers. Het hoofddoel van de stichting is het gesprek op gang te brengen in Breda rondom inspirerende thema’s. Het is daarin vooral belangrijk dat de lokale Bredase community hier iets aan heeft. Daarom komen de vrijwilligers en partners allemaal uit Breda en omgeving. In totaal zijn er zo’n 20 vrijwilligers hard aan het werk om TEDxBreda te organiseren.


De vraag

Vrijwilliger Menno van Rosmalen stelde de volgende vraag aan Breda Actief: "TEDxBreda 2016 is net geweest en we willen dolgraag doorgroeien naar een grotere licentie, maar de grootste uitdaging blijft funding. Kunnen we een keer hier een gesprek over aangaan?" Adviseur Dion Sillen ging het gesprek aan met Menno en een collega vrijwilliger. Financiering blijft een van de grote thema's bij verenigingen en stichtingen. Waar haal je als organisatie de centen vandaan om je activiteiten te blijven uitvoeren. Ook voor TEDxBreda is dit een uitdaging. Door samen te werken met onderwijsinstellingen in Breda kunnen zij al een deel van hun begroting financieren. Voor extra financiering zijn ze gaan kijken naar mogelijkheden om het bedrijfsleven te betrekken bij de organisatie. Bijvoorbeeld door het ontwikkelen van bedrijfsarrangementen en -activiteiten zoals het aanbieden van een custom made TEDx event voor een specifiek bedrijf. Met de naam TEDx heeft de organisatie namelijk een sterke troef in handen. Zo zie je dat financiering en marketing in dit geval hand in hand gaan.

Het resultaat

Na drie sessies is het sparringsdeel afgerond. Dion Sillen: "TEDxBreda heeft nu een sponsorcommissie van drie vrijwilligers die met de ideeën aan de slag gaan. Zij kunnen nu actief aan de slag met het maken van voorstellen voor het bedrijfsleven en het verder ontwikkelen van hun aanbod voor (potentiële) sponsoren." Ook Menno van Rosmalen kijkt terug op een geslaagd traject: “Het is waardevol voor ons als vrijwilligersorganisatie om met ervaringsdeskundige over dit soort thema’s te praten. Het is een valkuil je blind te staren op de opties die in de hoofden van vrijwilligers zitten en zulke gesprekken gooien dat weer open.”

Ook sparren?

Wil je ook een keer sparren met een van de adviseurs van Breda Actief? Dan kan dat natuurlijk! Stuur je vraag naar info@breda-actief.nl of bel ons op 076-5233555.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI