‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Special acrobaten met Special Heroes

Circusles op het Breda College

Geplaatst op 15-03-2018

De Special Heroes van Breda Actief hebben weer een toffe activiteit gehad tijdens de gymlessen op het speciaal onderwijs. Afgelopen weken stond er voor de leerlingen van het Breda College Landheining een nieuwe uitdaging op het programma: circus! Het jeugdcircus Woenzini legde bij de kinderen de basis voor heuse acrobatenkunsten.

De special kids maakten tijdens de gymlessen kennis met verschillende circusonderdelen. “Zo leerden ze bijvoorbeeld hoe je een diabolo kunt laten draaien. En niet te missen: hoe je hem uit de knoop kunt halen!” zegt Annelies van der Linden, sportcoach van het aangepast sporten, lachend. Daarnaast leerden ze wat ze kunnen doen met kleurrijke flowersticks, wat acrogym is en hoe je samen gave trucs kun uitvoeren. Zelfs het balanceren op een grote rode circusbal, steltlopen en de Chinese bordjes kwamen voorbij!

Showen maar!

Na de gymlessen waren er 15 kinderen die nog meer wilden leren tijdens drie naschoolse circuslessen. In samenwerking met het jeugdcircus Woenzini werden deze circusskills geoefend. “Er kon toen zelfs geoefend worden op een echt balanceerkoord! Tijdens de laatste naschoolse les konden alle leerlingen hun kunsten laten zien aan hun ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes. Het is super om de betrokkenheid en enthousiasme te zien.” zegt Annelies. “Nu kan mama eindelijk zien dat ik op de bal durf te staan!” vertelt een van de leerlingen stuiterend van enthousiasme.

Nieuwsgierig geworden?

Wil jij ook stoere circuskunsten leren bij Woenzini? Of heb je vragen over welke sport- en/of beweegmogelijkheden er voor jou zijn? Neem dan contact op met onze sportcoaches aangepast sporten:  of  (076 – 52 33 555). Vanuit Breda Actief leggen we binnen het project Special Heroes de verbinding tussen leerlingen van het speciaal onderwijs die een sport zoeken én de geschikte sportvereniging. We zijn hiervoor altijd op zoek naar sportverenigingen of sportaanbieders die iets voor mensen met een beperking willen betekenen. Neem contact op met de sportcoaches via bovenstaande gegevens!

Bekijk hier de foto's!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI