‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Special Heroes legt verbindingen

Ook jouw vereniging kan hier aan meedoen!

Geplaatst op 28-06-2016

Breda Actief organiseert al 5 jaar het project Special Heroes in Breda. Binnen dit project leggen we verbindingen tussen leerlingen die een sport zoeken én een geschikte sportvereniging. Om het aanbod zo divers mogelijk te houden zijn we altijd op zoek naar sportclubs die iets voor leerlingen met een beperking willen betekenen. Zo komt het aanbod van de vereniging ook onder de aandacht van eventuele nieuwe leden. Er zijn de afgelopen jaren maar liefst 147 deelnemers vanuit Special Heroes doorgestroomd naar verschillende sportverenigingen. Ook jouw vereniging kan hieraan meedoen!

Naschoolse pret

Een mooi voorbeeld van een vereniging die meedoet binnen het project is basketbalvereniging Barons Breda. Naar aanleiding van de clinics in het eerste jaar van Special Heroes is er een jeugd rolstoelbasketbalteam opgericht. Dat team bestaat nog steeds maar kon wel nieuwe jeugdleden gebruiken. In mei zijn sportcoaches van Breda Actief gestart met verschillende clinics rolstoelbasketbal op het Breda College aan de Brabantlaan. De leerlingen, allen met een lichamelijke beperking, hebben tijdens de gymles ervaren hoe het is om met een rolstoel te basketballen. Ze hebben flink gezweet, want tegelijkertijd rijden, overspelen en scoren bleek toch niet zo makkelijk.

Degenen die het leuk vonden, konden meedoen met drie naschoolse trainingen die werden gegeven door trainer Joop van basketbalvereniging Barons Breda. Joop leerde de leerlingen bijvoorbeeld hoe je de bal makkelijk oppakt vanuit je rolstoel en hoe je het beste kunt scoren terwijl je zit. Op dit moment trainen 4 leerlingen gratis mee bij de vereniging!

Meer weten?

Heb je als vereniging weleens gedacht aan andere doelgroepen? Wij denken hierover graag (vrijblijvend) met jullie mee! Neem contact op met Janine van Gurp. Zij is bereikbaar via mail:   of bel haar op 076-52 33 555

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI