‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Special Heroes

Kinderen ervaren hoe leuk het is om te sporten en bewegen!

Geplaatst op 28-10-2015

Sinds 2010 organiseert Breda Actief Special Heroes: een sportstimuleringsprogramma binnen het speciaal onderwijs. Elke dag staan onze sportcoaches Annemarie en Annelies klaar voor kinderen op speciaal onderwijs. Door middel van Special Heroes maken de kinderen kennis met verschillende sporten zoals dansen, klimmen, voetbal en schaatsen. Hierdoor ervaren alle kinderen hoe leuk het is om te sporten en bewegen!

Drie fases

Special Heroes bestaat uit drie fases. De eerste fase begint als onze sportcoaches naar de scholen toe gaan. ’’Elke keer als ik er weer ben, zijn de kinderen super enthousiast! Ze weten dan dat er iets speciaals op het programma staat’’, aldus sportcoach Annelies. De kinderen maken dan in vier lessen kennis met een leuke sport. Hierna kunnen kinderen zich aanmelden voor het naschoolse traject.

Bij de tweede fase maken kinderen kennis met de trainer van de sportvereniging. Tijdens deze vier naschoolse lessen is ook de sportcoach aanwezig, om zich op hun gemak te laten voelen. Tijdens de laatste les mogen de ouders komen kijken en zien zij hoe het kind geniet van het sporten.

Als het kind de sport leuk genoeg vindt, wordt er samen met de sportcoach van Breda Actief kennis gemaakt bij de sportvereniging. Dat is de laatste fase van het Special Heroes project. Al 38 kinderen hebben dit jaar de weg gevonden naar de sportvereniging!

Film

Ben jij benieuwd hoe de drie fases verlopen? Kijk dan hier de Special Heroes film.

Verenigingen en scholen

Special Heroes kan niet zonder de fijne samenwerking met de sportverenigingen. Welke verenigingen meedoen aan Special Heroes? Benieuwd naar de verenigingen die meedoen aan Special Heroes? Hier staan alle verenigingen opgesomd. De scholen die meedoen aan Special Heroes zijn: Het Kasteel, Breda College, Het Brederocollege, Lievenshove, De Koperakker, Koniklijke VISIO Breda, De Spreekhoorn, Ons SBO, De Singel, Muldersteeg.

Wil je op jouw school ook de kinderen laten ervaren hoe leuk sporten en bewegen is? Of wil je meer weten over Special Heroes? Neem dan contact op met Janine via  of bel 0630024126.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI