‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Special KIDS-dag op atletiekbaan AV Sprint

Geplaatst op 02-10-2014

Komende vrijdag 10 oktober sporten 300 kinderen met en zonder beperking op de baan van AV Sprint. De atletiekvereniging organiseert samen met Breda Actief voor de tweede keer de Special KIDS-dag. Twaalf sportverenigingen bieden hun sport aan. Er is een sport- en spelcircuit met maar liefst 35 activiteiten.

Programma

De dag wordt rond 9.30 uur geopend met een massale warming-up. Vanaf 10.00 uur tot 13.30 uur krioelt het op en om de atletiekbaan bij het Mastbos van sportende kinderen.

Samen sporten

Door samen te sporten wordt de integratie bevorderd. Special KIDS-dag is een samenspel tussen de projecten Special Heroes (kennismaking met sporten binnen het Speciaal Onderwijs) en de KIDS-dag (atletiekbeoefening met als insteek Kinderen Integreren Door Sport). Binnen twaalf takken van sport zoals honkbal, korfbal, dansen en handboogschieten. Bovendien is er een spectaculaire klimwand.

Extra's

De NAC-speler met de meeste eredivisiewedstrijden op een rij, Jelle ten Rouwelaar, komt rond 13.30 uur naar dit evenement. De topkeeper is ambassadeur van het Jeugdsportfonds. Hij laat zich van zijn sportiefste kant laten zien. Dirk Kuijt is er weliswaar niet zelf, maar zijn Foundation maakt deze sportdag mede mogelijk. Dat geldt ook voor het Fonds Gehandicaptensport en Zorgpraktijken. Deze laatste zorgen ervoor dat de ‘Visite Clowns’ op het complex rondlopen die de dag met humor omlijsten.

Of kinderen nu een beperking hebben of niet, sporten is voor iedereen gezond én een manier om elkaar te leren kennen. Beperkingen spelen geen rol meer. De 300 deelnemers en de naar schatting 60 vrijwilligers kijken uit naar een sportieve ontmoeting.

Foto: Karin de Slegte

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI