‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Sportaanbieders pakken uit tijdens Sportfestival

Geplaatst op 08-09-2014

De tweede editie van Sportfestival Breda vindt plaats op 13 september en belooft een spektakel te worden. Met meer dan 30 verschillende sportactiviteiten is er voor ieder wat wils. Sportaanbieders pakken groot uit en willen iedereen in beweging krijgen.

Het sportieve evenement laat drie generaties ervaren dat sporten leuk en gezond is én je er een goed gevoel van krijgt. Sportaanbieders organiseren laagdrempelige sport en beweegactiviteiten voor jong en oud. Toegang is gratis. Samen met vrienden, buren, (groot)ouders en kinderen kunnen bezoekers kennismaken met sporten zoals tennis, floorball, zumba, gymnastiek, dans, golf en atletiek. Het evenement vindt overdag plaats op het Chasseveld in de binnenstad van Breda.

Breda trapt door

Het festival is gekoppeld aan het project ‘Breda trapt door’ van de Gemeente Breda, waarmee alle Bredanaars worden gestimuleerd om vaker de fiets te pakken. Naast de fietsactiviteiten op de pleinen kunnen bezoekers ook deelnemen aan een Urban fietstour die verschillende locaties in Breda aandoet. Voor kinderen is er een versier-je-fiets wedstrijd.

Aftrap

Het festival wordt rond het middaguur ‘afgetrapt’ door wethouder sport dhr. B. van den Berg. Naast de sportactiviteiten kunnen bezoekers een fittest afleggen, gezond snacken op het gezondheidsplein en deelnemen aan verschillende clinics. Ook zijn er win-acties die in het teken staan van het goede doel van dit jaar; Jeugdsportfonds Breda. Party duo Wipneus en Pim, in Breda ook wel bekend als feest DJ’s tijdens Carnaval, sluiten het evenement in de namiddag swingend af.

Het Sportfestival is tevens de aftrap van het nieuwe sportseizoen waarin de sportintroductie cursussen voor het eerst beschikbaar zijn voor drie generaties. Bezoekers van het festival kunnen zich ter plekke inschrijven voor een cursus waarmee iedereen geheel vrijblijvend een aantal proeftrainingen kan volgen bij een sportaanbieder naar keuze.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI