‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Sportcoach Erik is super trots op Sportkanjers

Persoonlijke begeleiding brengt grote verandering

Geplaatst op 13-11-2017

Erik Faes is één van de sportcoaches van Breda Actief die zich dagelijks vol passie inzet. Vandaag laten we hem aan het woord om ons wat wijzer te maken over Sportkanjers. Een project waar hij super trots op is!

Ondersteuning voor kinderen die het nodig hebben

“Alle kinderen die in de motorische en/of sociaal-emotionele ontwikkeling ondersteuning nodig hebben zijn welkom bij Sportkanjers. Door extra beweeglessen leren deze kinderen wat sneller vaardigheden. Elke Sportkanjer zit in een klein groepje met andere Sportkanjers, zodat kinderen meer aandacht en prikkels krijgen om hun vaardigheden te gebruiken. Spelenderwijs en met verschillende bewegingsvormen laten we de kinderen zelfstandig of samen spelen. Er wordt een situatie gecreëerd waar kinderen zich op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen. Het project zorgt er soms voor dat kinderen zoveel groeien en ontwikkelen dat ze wél door kunnen naar de volgende groep/klas! Ze voelen zich comfortabeler en kunnen zich beter uiten. Ze leren rekening te houden met elkaar en leren ook hun lichaam beter kennen door het bewegen. Dit zijn allemaal geweldige effecten die we zien bij kinderen!”

Klein succes, grote verandering

“De groepjes bij Sportkanjers zijn erg divers. Dit zorgt ervoor dat kinderen van elkaar kunnen leren. Als een Sportkanjer verlegen is of meer zelfvertrouwen nodig heeft en in een groepje zit met een wat ‘drukker’ kind, kunnen zij allebei van elkaar leren. In alle jaren dat dit project al loopt, zijn er nog geen twee geweest die op elkaar leken. De lessen blijven dynamisch en uitdagend, waardoor geen werkdag hetzelfde is! Het zijn de kleine successen die werken voor Sportkanjers zo bijzonder maken. Een beweging die eindelijk lukt, zien dat kinderen elkaar helpen en hun enthousiasme en blijdschap als iets lukt. Maar ook als je kinderen buiten de lessen om op het schoolplein of in het winkelcentrum tegenkomt, is het leuk om enthousiast begroet te worden. Door Sportkanjers is in elk klein succes een grote verandering!”

Plezier staat bovenaan

Iedere Sportkanjer is anders, heeft eigen behoeftes en een heel persoonlijke groei. Omdat iedere Sportkanjer anders is, wordt er meer individueel en op maat lessen gegeven en interactie aangegaan. Die groei kan zijn op motorisch vlak, maar zeker ook op sociaal-emotioneel vlak. Wat ik het meest belangrijk vind is dat Sportkanjers plezier hebben in de lessen. Als ze geen plezier hebben, kunnen ze niet op de gewenste manier groeien. Het is nodig dat kinderen zich prettig en veilig voelen en dat wij goed contact hebben met de groepsleerkracht. Op deze manier wordt een sfeer gecreëerd waarin de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.”

Trotse momenten voor Erik

“Ik ben het meest trots op de eigen manier waarop de Sportkanjers zich hebben kunnen ontwikkelen in de motoriek en/of sociaal-emotionele vaardigheden. Het maakt niet uit of het grote of kleine ontwikkelingen zijn, wat telt is het feit dat je betrokken bent bij de ontwikkeling van een kind. De zichtbare groei van de Sportkanjers is wat dit project bijzonder maakt. Zien dat de hele klas opspringt en mee wil sporten als de kanjers opgehaald worden in de klas, is ontzettend leuk.”

Meer weten?

Lees hier meer over Sportkanjers in Breda! Ken jij iemand die in aanmerking zou kunnen komen voor Sportkanjers? Neem dan contact op met sportcoach Erik Faes via of bel naar 076 52 33 555. Meer weten over wat onze sportcoaches misschien voor jouw basisschool kunnen betekenen? Bekijk het hier!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI