‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Sportcoaches Breda gaan door in de Haagse Beemden

7 maart starten de activiteiten weer

Geplaatst op 25-02-2016

Vanaf 7 maart werken de sportcoaches in de Haagse Beemden onder de naam Sportcoaches Breda en gaan alle activiteiten door zoals deze al plaatsvonden. Het belangrijkste is dat de kinderen in de Haagse Beemden kunnen blijven sporten. Daarom werkt Breda Actief, als werkgever van alle sportcoaches in Breda, hard aan deze oplossing.

Sportcoaches Breda

Wie zijn eigenlijk die sportcoaches in Breda? In Breda werken op dit moment 24 sportcoaches, in totaal 20,5 fte. Zij werken voor de projectpartners Deltalent, Jeugdsport- en cultuurfonds, Teamplay@NAC, Breda Actief en tot 1 januari 2016 voor OSHB. Zij werken allen op een verschillende wijze om het sporten in Breda te stimuleren. Dit doen zij door middel van ondersteuning aan het regulier en speciaal onderwijs, het aanbieden van wijkgerichte sport- en beweegactiviteiten, talentontwikkeling, het ondersteunen en adviseren van sportverenigingen en het bieden van kansen aan kinderen die geen geld hebben om toch te sporten.

Sportcoaches in de Haagse Beemden

Voor het schoolseizoen 2015-2016 zijn afspraken gemaakt tussen verschillende partijen en OSHB. Om deze lopende afspraken na te komen, werken de sportcoaches en studenten onder dezelfde condities door. In januari is daarbij ook gekozen om onder de naam OSHB te blijven werken om geen verwarring te veroorzaken. Breda Actief vindt het jammer dat OSHB zonder overleg alle activiteiten stopzet en zet alles op alles om te zorgen dat de kinderen kunnen blijven sporten. Er wordt één week pauze ingelast om alles in beeld te krijgen voor wat betreft beschikbaarheid werkruimte sportcoaches en studenten, beschikbaarheid en transport van materialen, computerbestanden en dergelijke. De schoolbesturen zijn op de hoogte gebracht en de kinderen en hun ouders worden in de komende periode geïnformeerd via een flyer.

Vanaf 7 maart werken sportcoaches en studenten in de Haagse Beemden onder de naam Sportcoaches Breda. Er verandert verder niet veel. Dezelfde accommodaties blijven op dezelfde tijden beschikbaar, de gratis buitenschoolse activiteiten gaan door, alle stagiaires kunnen hun stage gewoon doorstarten, de gymlessen op scholen gaan door, de schoolsportdagen, De Koningsspelen en de clinics die sportverenigingen geven op de scholen. Mocht het bestuur van de Avondvierdaagse ondersteuning willen van de sportcoaches, dan is dat ook mogelijk.

Meer weten

Wil je meer weten over Sportcoaches Breda of de activiteiten in de Haagse Beemden? Neem dan contact met ons op via  of bel: 076 52 33 555

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI