‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Sporten en spelen samen op ‘Grootste Krajicek Playground van Nederland’

Krajicek Foundation viert 20-jarig bestaan met de jeugd uit Heuvel

Geplaatst op 22-09-2017

Op de Krajicek Playground Sportplaza Zuiderpark in Rotterdam hebben 800 kinderen in het bijzijn van oprichter Richard Krajicek het 20-jarig bestaan van de Krajicek Foundation gevierd. Het evenement onder de naam de ‘Grootste Krajicek Playground van Nederland’ bezorgde de kinderen uit aandachtswijken een onvergetelijke, sportieve dag. Met de organisatie van deze jubileumdag wil de Krajicek Foundation het belang van buiten sporten en spelen extra onder de aandacht brengen. Een groot deel van de deelnemende kinderen speelt en sport regelmatig op één van de 117 Krajicek Playgrounds verspreid over het hele land. Zo ook in Breda met de sportcoaches van Breda Actief.

Richard Krajicek: “Iedereen is jong geweest, heeft buiten gespeeld en weet hoe leuk dat is: vriendjes maken, lekker bewegen en ontdekken. Het lijkt zo gewoon, maar buiten sporten en spelen is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Daar doen we met de Krajicek Foundation wat aan. Dat er vandaag honderden kinderen met heel veel plezier samen hebben gesport en gespeeld, vind ik geweldig om te zien.”

Ook in Breda!

Iedere week sporten de kinderen uit de Heuvel op de Richard Krajicek Playground onder begeleiding van Sportcoach Jaap van Loon van Breda Actief. Iedereen is welkom en mag meedoen. Vaak voetballen ze, soms doen ze een andere sport. Citytrainer Yassin Houba, ook via Breda Actief, assisteert Jaap. Hij komt zelf uit de wijk en kent bijna alle kinderen.

Geslaagde dag

Het was nogal een verrassing dat de Citytrainers samen met sportcoaches met de bus naar Rotterdam gingen. Allerlei positieve reacties toen ze aankwamen bij de grootste Playground van Nederland. Deelnemer Appie vertelde: “Het was een super vet terrein om heel de dag te sporten en spelen! Ik heb nog nooit zoveel verschillende sporten bij elkaar gezien, dat zou ik elke week wel willen. Van de traditionele sporten zoals voetbal, tennis, hockey en basketbal, tot relatief nieuwe sporten als calisthenics, freerunning, BMX-en en headis. Maar daarnaast ook activiteiten zoals een obstacle run, graffiti spuiten, laser gamen en een sportcontainer. Zo groots en gaaf!” De groep ging, als kers op de taart, nog met Richard Krajicek op de foto. “Het was een topdag!”

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI