‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Sporten in de wijk

Sportexperts Breda Actief op uitwisseling

Geplaatst op 02-07-2015

Op 22 juni vond de aftrap plaats voor de Sport Leaders International Uitwisselingsweek. Dat betekende een hele week ‘Bootcamp’ voor de sportcoaches en adviseurs sport en bewegen van Breda Actief. Ze werden niet alleen lichamelijk klaargestoomd, maar er werd vooral samen gezocht naar oplossingen rondom jongeren en hun wijk.

Community sportexperts uit Nairobi, Bedfort, Belfast, Tilburg, Amsterdam en Breda stonden 22 juni bij de Hogeschool van Amsterdam op de stoep voor een week samenwerken. Het centrale thema luidde: sport en sociale cohesie. De hele week werd gebrainstormd en gesproken over de rol van community coaches in de buurt en in het leven van jongeren. “Breda Actief wil nog meer gaan inspelen op jongeren en hun wijk. Vooral de praktijkervaringen van Seeds of Peace Africa zijn erg interessant. De manier waarop zij sport gebruiken in conflictgebieden in Kenia, Zuid-Soedan en Oeganda zijn erg inspirerend. Daarnaast kunnen we ook veel leren van bijvoorbeeld Tilburg die al werken met buurtsportcoaches,” aldus sportcoach Hedda Fleerakkers.

De eerste twee dagen werden vooral verschillende thema’s besproken, zoals sport & conflict management, sport & ondernemerschap en sport & life skills. Bij dit laatste thema werd gekeken naar welke skills iedere sportcoach heeft en hoe deze nog verder te ontwikkelen. Daarnaast werd er besproken over welke vaardigheden je kunt bevorderen binnen een groep jongeren. Ook werd de praktijk nagespeeld om te oefenen met conflictsituaties. Volgens sportcoach Hedda was het een ontzettend drukke, maar leerzame week. “Vanuit deze uitwisselingsweek gaan we een concreter plan opstellen om ook hier in Breda meer aan de slag te gaan met jeugd en jongeren. Ik heb er nu al zin in!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI