‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Sportief het nieuwe jaar begonnen met X-kids

Drie dagen vol sport- en speelplezier

Geplaatst op 09-01-2018

Op maar liefst drie dagen organiseerden de sportcoaches van Breda Actief weer gave X-kids activiteiten voor zo’n 200 Bredase kinderen. De Winter Playground op 3 januari vond in de wijken Zuidoost, Noordoost en Noordwest plaats. Een sportieve strijd voor de winst met verschillende spellen. Donderdag waren we met vele kids op het ijs te vinden. Op vrijdag 5 januari was de boksclinic aan de beurt in Zuidwest.

Spanning en sensatie

Een hele middag namen kinderen met de leeftijd tussen de 6 en 14 jaar, onder leiding van onze sportcoaches en Grote Broeg en Grote Zus in Noordwest, deel aan onder andere twaalf verschillende sport- en spelonderdelen om te bepalen wie de Challenge Cup wint. Deze werd georganiseerd op diverse locaties: basisschool het Noorderlicht, Sporthal Haagse Beemden en in de gymzaal aan de Elandstraat. Bij deze editie gingen de deelnemers onder andere bottle flippen, frisbeeën, handje drukken, kaarthuis bouwen, squatten, levend spinnenweb vormen, post-it plakken, kaartje blazen, evenwichtsbalk lopen, basketballen, memory en steen-papier-schaar spelen.

Schaatsen en spelen

Op donderdag 4 januari konden 65 kinderen, met dank aan Kunstijsbaan Breda, super toffe clinics van Deltalent en Jolly Icesports volgen. "Dit soort evenementen verbindt de wijken, met de verschillende culturen, aan elkaar. We proberen de kinderen van het basisonderwijs en speciaal onderwijs een unieke ervaring te geven met verschillende sporten, zoals kunstschaatsen, curling, langebaan-schaatsen en natuurlijk vrij schaatsen", aldus Michel Verhagen, één van onze sportcoaches Noordwest.

Denk aan bijvoorbeeld kunstschaatsen, curling en langebaan schaatsen. Natuurlijk werd er daarna ook nog vrij geschaatst! Ook waren er 10 kinderen van het speciaal onderwijs van de partij. Door Special X-kids konden zij, dankzij de inzet van extra vrijwilligers en onze sportcoaches van het speciaal onderwijs, naar alle hartenlust mee schaatsen en meespelen.

Boks!

Vrijdag 5 januari konden kinderen een stoere boksclinic volgen in de Bredase Ring! ’s Ochtends waren kinderen van 8 tot en met 10 jaar welkom en ’s middags kinderen van 11 tot en met 14 jaar. Het eerste uur kregen ze techniek aangeleerd om die vervolgens in een sportieve bokswedstrijd toe te passen! Sportcoach Jaap hielp hier samen met boksvereniging de Bredase Ring. “Het is heel vet om een keer echt tegenover elkaar te staan in een échte boksring!” zegt een van de deelnemers.

Wij staan niet stil

Natuurlijk staan wij in 2018 niet stil! Onze sportcoaches organiseren weer allerlei (gratis) sport- en spelactiviteiten in de wijken van Breda! Bijvoorbeeld X-kids Carnaval in de carnavalsvakantie of Koningsspelen op 20 april. Houd ons goed in de gaten voor updates. Bekijk hier het overzicht voor de ‘Sporten in de wijk’ activiteiten in jouw wijk!

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI