‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Sportieve Citytrainers gezocht!

Geplaatst op 16-09-2016

Een voetbaltoernooi organiseren voor de buurt, meehelpen met de Koningsspelen op een basisschool, een dancebattle opzetten in het wijkcentrum. Citytrainers kunnen het allemaal! Breda Actief is op zoek naar sportieve jongeren vanaf 15 jaar die hun enthousiasme voor sport over willen brengen aan kinderen en andere leeftijdsgenoten. Is dit jou op het lijf geschreven? Dan kun jij via de gratis opleiding van Breda Actief aan de slag gaan als Citytrainer voor jouw buurt en wijk. Als Citytrainer organiseer je je eigen sportieve activiteiten of ondersteun je bij sportieve evenementen in de wijk. Geef je ook op! Dit kan tot 28 september via onderstaande button.

Talentontwikkelingscursus

De eerstvolgende opleiding Citytrainer gaat van start op 3 oktober 2016. De opleiding tot Citytrainer is een talentontwikkelingcursus die de jongeren in Breda kunnen volgen. Het bestaat uit zeven bijeenkomsten en vijftien uur stage. Iedere deelnemer krijgt eerst een kennismakingsgesprek, tijdens dit gesprek formuleren we samen het leerdoel. De een wil leren om voor een groep te spreken, de ander wil een evenement leren organiseren. Het persoonlijk leerdoel van iedere deelnemer houden we tijdens alle bijeenkomsten voor ogen.

Aanrader

Tijdens de zeven weken komen diverse thema’s aan bod. Jefferson (16) volgt de opleiding als maatschappelijk stage. “Het is leuk om te leren hoe je les moet geven. Tijdens de eerste zeven bijeenkomsten hebben we diverse thema’s behandeld, daarbij kregen we veel praktijkvoorbeelden. We bespraken met de groep hoe je bepaalde situaties het beste aan kunt pakken. Hoe je bijvoorbeeld reageert als mensen door je heen praten, maar ook hoe je mensen kunt helpen met oefeningen.” De opleiding vindt Jefferson een aanrader omdat je er op veel vlakken iets aan hebt: “Je leert ook hoe je jezelf moet presenteren en dat is niet alleen nuttig bij een sportgroep, maar ook op school als je presentaties moet geven bijvoorbeeld.” 

Energie

Projectleider Karin van Tilburg is blij met het enthousiasme van de jongeren die de opleiding volgen: “Het is mooi om te zien wat een energie de jongeren krijgen.” Tijdens de vijftien stage-uren die ook horen bij de opleiding, kunnen ze die energie meteen positief inzetten. “Ze mogen zelf meedenken over waar ze stage willen lopen. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur en sportieve talenten en daar willen we graag gebruik van maken. Deze lichting Citytrainers gaan bijvoorbeeld stage lopen bij Teamplay@NAC, Circusschool Woenzini, Surplus Welzijn en X-kids van Breda Actief.”

 

Ben jij 15 jaar of ouder en lijkt jou dit wat?  Meld je dan nu nog aan!

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Karin van Tilburg: 076-5233555 en e-mail: .

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI