‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Sportieve Citytrainers gezocht!

Je kunt je nu inschrijven voor de volgende editie

Geplaatst op 10-12-2017

Een voetbaltoernooi organiseren voor de buurt, meehelpen met de Koningsspelen op een basisschool, een dance battle opzetten in het wijkcentrum. Citytrainers kunnen het allemaal! Breda Actief is op zoek naar sportieve jongeren vanaf 15 jaar die hun enthousiasme voor sport over willen brengen aan kinderen en andere leeftijdsgenoten. Opgeven voor deze gratis cursus kan tot 10 januari!

De eerstvolgende Citytrainer cursus gaat van start op 22 januari 2018. Projectleider Karin van Tilburg van Breda Actief: “De cursus tot Citytrainer is een talentontwikkeling cursus die de jongeren in Breda kunnen volgen.” De opleiding bestaat uit zeven bijeenkomsten en vijftien uur stage. Het levert zowel de deelnemers zelf als de stad Breda veel positiefs op. Karin: “Iedere deelnemer krijgt eerst een kennismakingsgesprek waarin we samen het leerdoel formuleren. De een wil leren om voor een groep te spreken, de ander wil een evenement leren organiseren of didactische vaardigheden ontwikkelen. Het persoonlijke leerdoel van iedere deelnemer houden we tijdens alle bijeenkomsten voor ogen.”

Aanrader

Tijdens de zeven weken komen diverse thema’s aan bod. Samantha, een oud-deelnemer van de cursus, vertelt: “We hebben veel dingen geleerd die heel belangrijk zijn in het leven, vooral als je niet zo zelfverzekerd bent. Tijdens de eerste zeven bijeenkomsten hebben we heel veel behandeld, daarna een mooie praktijkstage gelopen, dat was voor mij erg zinvol.” De opleiding heeft Samantha zo ver geholpen dat ze daarna echt zelf aan de slag is gegaan.

Energie

Projectleider Karin is blij met het enthousiasme van de jongeren die de opleiding volgen: “Het is mooi om te zien wat een energie de jongeren krijgen. Tijdens de vijftien stage uren die bij de opleiding horen, kunnen ze die energie meteen positief inzetten. Ze mogen zelf meedenken over waar ze stage willen lopen. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur en sportieve talenten en daar willen we graag gebruik van maken. Deze lichting Citytrainers gaat bijvoorbeeld stage lopen bij Voetbalvereniging PCP en Baronie, Breda College, HV United, Open-up Fun Kidz, Surplus Welzijn en bij de sportcoaches van Breda Actief.”

Sportambassadeur

Breda Actief vindt het belangrijk dat ook andere organisaties in Breda kunnen profiteren van de inzet van de Citytrainers. Karin: “De gecertificeerde Citytrainers kunnen straks bij evenementen worden ingezet om vrijwillig de sportieve activiteiten voor hun rekening te nemen of zelfstandig iets te organiseren. Ze zijn de sportambassadeurs binnen hun wijk die met hun activiteiten de leefbaarheid en sociale samenhang in hun buurt vergroten. Breda Actief blijft ze daarbij ondersteunen met ideeën, materialen of promotie van hun evenementen.” Klinkt dit als muziek in de oren? Geef je dan voor 10 januari op voor de cursus die 22 januari 2018 van start gaat!

Heb je nog vragen? Mail dan naar  of bel naar 076 - 52 33 555.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI