‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Sportloket opent opnieuw met Nordic Walking en zwemmen

Geplaatst op 14-06-2013

Het Sportloket, dat bewegingsadvies op maat geeft, wordt zo goed bezocht dat de activiteiten na de zomerstop weer van start gaan. Zo begint in de week van 16 september een cursus Nordic Walking in het Mastbos en zwemmen in zwembad van Sonsbeeck. De activiteiten staan open voor iedereen met een beperking of een chronische aandoening. Aan beide activiteiten kun je nog meedoen.

Eind mei is het Sportloket gestart met verschillende Nordic Walkingen cursussen. Het laagdrempelige karakter van Nordic Walking biedt voor veel mensen een mogelijkheid om te bewegen in de buitenlucht. Vijftien deelnemers zijn dan ook fanatiek aan de slag gegaan. Deelnemers die binnen het Sportloket meedoen aan de cursus, trekken samen met trainster Marion de Wolf vijf weken lang het Mastbos in voor een ontspanning wandeling. Ook in de komende periode start er weer een nieuwe cursus. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. “Naast dat ik het lekker vind om te bewegen in de buitenlucht vind ik het ook nog eens erg gezellig iedere week,” aldus een van de enthousiaste deelneemster.

Zwemmen

Naast de goedbezochte Nordic Walking cursus is het ook mogelijk om deel te nemen aan de wateractiviteit in het zwembad van Sonsbeeck. Het voordeel van bewegen in water is dat het een stuk makkelijker gaat dan daarbuiten. Een uitstekende sport dus om uit te oefenen door mensen met een beperking. Onder de enthousiaste begeleiding van fysiotherapeute Marlies Ruigers worden verschillende oefeningen in het water gedaan, natuurlijk volledig aangepast aan de eigen mogelijkheden. Omdat de hulpmiddelen zoals een stok of bijvoorbeeld een rollator tot aan de zwembadrand meegenomen worden is het voor iedereen mogelijk om deel te nemen. Daarbij staat plezier voorop!

Je kunt, zoals hierboven aangegeven, nog meedoen. Aanmelden voor beide activiteiten en voor meer informatie over het Sportloket neemt men contact op via   of 076- 52 33 555. Naast zwemmen en wandelen zijn er nog tal van andere mogelijkheden. Ook hiervoor kan men terecht bij het Sportloket.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI