‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Stadsfinale Cruyff Courts 6 vs 6

Geplaatst op 19-03-2015

Woensdagmiddag, 18 maart, is er op het Cruyff Court aan de Hamdijk in de Hoge Vucht door vier jongens- en acht meidenteams gestreden in de stadsfinale van het Cruyff Courts 6 vs 6 kampioenschap. Na ontzettend spannende finales mag het jongensteam van De Parel en het meisjesteam van De Springplank zich stadswinnaar van Breda noemen. Van harte gefeliciteerd!

De gehele middag stond niet alleen in het teken van voetbal, maar ook van fairplay en respect. Naast de wedstrijden waren er nog andere leuke activiteiten georganiseerd. Zo was het demonstratie team van Voetbal Voor Passie er en ook Back 2 The Gym was aanwezig om de deelnemers en publiek kennis te laten maken met kickboksen. Daarnaast was er ook een wedstrijd hoog houden. De uiteindelijke winnaar hield maar liefst de bal 129 keer hoog! Vuron, van harte gefeliciteerd!

De jongensteams

Maar er werd natuurlijk ook gestreden om een plekje in de kwartfinale. Vier jongens- en acht meidenteams stonden in de stadsfinale. De vier jongensteams bestonden uit de twee beste teams en de winnaars van de respect-award uit de voorrondes. Na spannende wedstrijden wist het team van De Parel en het team De Springplank 1 zich te plaatsen in de finale. In de finale was de spanning erg hoog en de jongens gingen felle duels aan. Uiteindelijk was het team van De Parel net wat sterker en is de stadswinnaar van 2015!

De meidenteams

De meiden hebben geen voorrondes gehad, waardoor ze tijdens de finale in twee poules hebben gespeeld. Er werd door hun super goed gevoetbald, maar daarnaast toonden ze ook veel respect naar elkaar. Langs de kant zijn alle teams goed door hen aangemoedigd!

De vier beste meidenteams gingen uiteindelijk door naar de halve finale. Het team van De Horizon 1 en De Springplank 1 waren de sterksten en mochten door naar de finale. Acht minuten lang gingen ze de strijd aan om de titel stadswinnaar 2015. De meiden waren even sterk, waardoor de beslissing moest komen door een serie penalty’s! De meiden van de Springplank hadden net één doelpunt meer weten te scoren en zijn door naar de regiofinale!

Aangezien de meiden geen voorrondes hebben gespeeld, kon hier ook nog de respect award gewonnen worden. De meiden van Rudolph Steiner hadden helaas alle wedstrijden verloren, maar bleven super sportief en fanatiek spelen. Hierdoor hebben deze meiden de Respect Award dik verdiend!

Kwartfinale

Op 22 april wordt er op het Cruyff Court aan de Kesterenlaan de kwartfinale gespeeld. In deze finale strijden het beste jongens- en meidenteam uit Breda tegen de stadswinnaars van Tilburg, Oosterhout en Boxtel. Meer informatie volgt nog, houd daarom goed de website van Breda Actief in de gaten!

 

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI