‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Stedelijk loves Breda

Leerlingen Stedelijk gymnasium als vrijwilliger aan de slag in het kader van het lustrum

Geplaatst op 05-07-2017

Wie heeft een leuke, korte vrijwilligersklus voor een groepje enthousiaste leerlingen? Het Stedelijk Gymnasium bestaat 130 jaar en wil dat niet alleen vieren met een reünie en allerlei festiviteiten, maar juist tijdens het lustrum wil de school zich ook inzetten voor Breda; de stad waar het gymnasium al die jaren zo nauw mee verbonden is. Het idee is om tijdens Stedelijk loves Breda met zo’n 400 bovenbouwleerlingen op donderdag 12 oktober bij meerdere instellingen en organisaties hand en span diensten te verlenen. Het Stedelijk hoopt dat de leerlingen een positieve ervaring op doen met vrijwilligerswerk en zo hun maatschappelijk bewustzijn verder ontwikkelen.

Tijdens Stedelijk loves Breda zal een team van leerlingen als ‘flying reporters’ foto’s en filmpjes maken en verslag doen van de diverse plekken waar leerlingen de handen uit de mouwen steken zodat er een mooie uitwisseling van ervaringen ontstaat.

Om iedereen op een zinvolle manier aan de slag te laten gaan, is de school nog naarstig op zoek naar lokale instellingen en organisaties waar de leerlingen terecht kunnen om enkele uren vrijwilligerswerk te verrichten. De leerlingen (15-18 jaar) kunnen helpen bij non-profit organisaties, zorginstellingen , sportclubs, de gemeente etc. Deze werkzaamheden kunnen een dag of een dagdeel beslaan, als het allemaal maar gebeurt op donderdag 12 oktober. Daarom vraagt het Stedelijk iedereen die plek heeft voor een aantal jonge vrijwilligers om zich te melden via dit aanmeldingsformulier tot 1 oktober. Breda Actief begeleidt de school bij het vormgeven aan deze maatschappelijke dag. Door zowel een goede voorlichting en voorbereiding als door een goede evaluatie en nazorg hoopt de school dat er verduurzaming van de maatschappelijke betrokkenheid plaatsvindt en dat leerlingen ook op de lange termijn zich willen inzetten voor anderen.

Wie meer informatie wil over het project of wil overleggen over de mogelijkheden om vrijwilligers te plaatsen kan contact opnemen met Jolien Terstegen of Pauline Scheltema via  .

Goed nieuws! Inmiddels zijn er voldoende organisaties waar de jongeren kennis kunnnen maken en de handen uit de mouwen kunnen steken. 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI