‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Strijd jij voor de Bredase eer tijdens de Cruyff Courts 6 vs 6?

Leerlingen uit groep 7 en 8 kunnen zich nu opgeven

Geplaatst op 31-01-2017

Het Cruyff Courts 6 vs 6 kampioenschap komt er weer aan! Hèt nationale voetbaltoernooi voor leerlingen uit groep 7 en 8 start in Breda op woensdag 15 maart. Het beste meiden- en jongensteam van elke stad gaan door naar de regiofinale. Van daaruit maak je kans op een ticket voor de landelijke finale op een Cruyff Court in Enschede. De Bredase organisatie van het toernooi ligt dit jaar in handen van Breda Actief en Teamplay@NAC. Naast het toernooi kun je tijdens de voorrondes dan ook rekenen op gave sportieve nevenactiviteiten. Opgeven voor het kampioenschap kan tot 23 februari via onderstaande button.

Op zoek naar het beste en sportiefste team

Tijdens het Cruyff Courts 6 vs 6 strijden jongens- en meidenteams om de titel Cruyff Courts Kampioen van Nederland. Word je kampioen? Dan maak je bovendien kans om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Cruyff Courts WK in het buitenland. Vorig jaar bereikte het Bredase jongensteam ‘Sterren van Morgen’ zelfs de landelijke finale! Een erg mooi resultaat. Het evenement vindt plaats in 20 landen, overal volgens dezelfde spelregels en de veertien regels van Johan Cruyff. Dit zijn gedragsregels waar iedereen zich aan moet houden en elkaar op aan kan spreken. Thema’s als respect, samenspel, creativiteit en initiatief dienen daarbij als leidraad. Tijdens ieder toernooi wordt de Respect Award uitgereikt die gekoppeld is aan deze gedragsregels. Dit betekent dat je niet alleen als het beste team kunt winnen, maar ook als het sportiefste team.

Iedereen kan aansluiten in één team

Zit jij in groep 7 of 8? Dan kun jij meedoen door een team te vormen met minstens 5 andere deelnemers. Je kunt je aanmelden als klas maar je kunt ook als wijkteam deelnemen. Let op want je kunt alleen meedoen als jongens- of als meisjesteam. Alle wedstrijden zijn op woensdagmiddag. Onderstaand het programma in Breda

  • Voorronde 1: woensdag 15 maart 13.15 uur tot 17.00 uur, Cruyff Court NAC Breda Veld Kesteren
  • Voorronde 2: woensdag 22 maart 13.15 uur tot 17.00 uur, Cruyff Court NAC Breda Veld Hamdijk
  • Stadsfinale: woensdag 29 maart 13.15 uur tot 17.00 uur, Cruyff Court NAC Breda Veld Hamdijk

Neem vooral vrienden en familie mee om jouw team naar de finale te supporten.

Aanmelden en meer informatie

Wil je meedoen? Meld je dan aan via onderstaande button. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Mark de Brouwer via .

Inschrijfformulier Cruyff Court 6 vs 6

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI