‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Succesvolle informatiebijeenkomst WMO

In gesprek met een WMO-consulent

Geplaatst op 20-01-2015

Er is een hoop veranderd rondom de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Daarom werd er op donderdag 15 januari een speciale informatiebijeenkomst georganiseerd bij Breda Actief. Zo’n twintig vrijwilligers van de inlopen Clement en Voor Elkaar gingen in gesprek met WMO-consulent Marcel van Densen.

Bij beide inlopen komen veel senioren langs. Deze senioren worden geconfronteerd met veranderingen in de WMO. Deze wet zorgt voor hun voorzieningen in hulp, verzorging en vervoer. De veranderingen in de WMO brengen veel onrust met zich mee.

De vrijwilligers van de inlopen horen de onrust en hebben behoefte aan meer duidelijkheid in wat de veranderingen zijn en waar ze naar kunnen verwijzen. Om aan deze behoefte te voldoen organiseerde adviseur Frederik Theuwis van Breda Actief de bijeenkomst samen met Sherida Schermer, coördinatrice van de twee inlopen en Marcel van Densen, WMO-consulent.

De groep vrijwilligers was voorbereid met allerlei vragen. Gedurende de twee uur dat zij in gesprek gingen met Marcel, werd het complete beeld duidelijk. De reacties waren dan ook vol lof: “Ik ben heel blij met deze ochtend. Het is me nu veel duidelijker, ook wat wij praktisch kunnen betekenen.” en “Ja, hiermee kunnen we veel onrust weghalen. Bedankt!”.

Leuke noot: Frederik kende Marcel van de M&S-leergangen die zij volgden om meer samenwerking tussen maatschappelijke organisaties te bevorderen. Precies wat hier nodig was!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI