‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Succesvolle pilot Citytrainer Junior vol talent

Maandag 27 november ontvingen leerlingen van De Weerijs hun certificaten

Geplaatst op 28-11-2017

Het kleine broertje van de cursus Citytrainer ‘ik train mijn stad’ is geboren! Voorheen mochten alleen jongeren vanaf 15 jaar hieraan deelnemen. Karin van Tilburg, projectleider Citytrainer van Breda Actief, Klaartje Oerlemans en Obie Peersman, sportcoaches van Breda Actief, hebben een pilot gestart voor de jongere doelgroep: Citytrainer Junior. Na de herfstvakantie waren zij bij groep 8 van KBS De Weerijs te vinden. Maandag 27 november ontvingen alle Junioren hun certificaat!

Karin is erg enthousiast over de pilot: “Waarom zou je ermee wachten tot ze 15 jaar zijn? Ook nu al kunnen ze hun talenten inzetten. Daarom gingen we bij basisschool De Weerijs aan de slag met groep 8. En wat een talent!”

Over de pilot

Vijf weken lang kregen de leerlingen les in de gymzaal van de basisschool. Hier leerden zij presenteren, uitleg geven, spelbegeleidingen en de drie C’s: controleren, corrigeren en complimenteren. Daarbij leerden ze ook hoe ze een activiteit kunnen aanpassen aan de wensen en behoeften van de deelnemers. Tijdens de lessen hebben de Junioren aan elkaar lesgegeven.

“De laatste les hebben we afgesloten met een spannende en uitdagende opdracht. Lesgegeven aan kinderen van groep 4 en aan hun eigen klas en dat was een groot succes. Vandaag hebben ze allemaal hun certificaat ontvangen. Allemaal geslaagd en klaar voor het echte werk!” vertelt Karin na de uitreiking.

Junioren on tour

Gehuld in een Citytrainer Junior jack gaan de Junioren op toerbasis lesgeven. Tijdens de activiteiten die zij organiseren, maken ze gebruik van de Sportkliko van Breda Actief. De Junioren maken zich hard voor een gezonde levensstijl waar spelen op het schoolplein een belangrijk onderdeel van is. De Junioren kunnen vanaf nu hier een grote bijdrage aan leveren.

“Voor de kinderen van groep 8 van De Weerijs zou het leuk zijn als ze meer verantwoordelijkheid kunnen krijgen en dat ze zich op een positieve manier kunnen laten zien. Mede door de enorme inzet van meneer Bram van Poppel, die met de leerlingen de spellen heeft voorbereid, is de eindactiviteit van de Citytrainer Junior een enorm succes geworden. Tijdens de lessen waren er al een paar talenten ontdekt, maar op woensdagochtend met de eindactiviteit hebben alle kinderen ons positief verrast. De groep 8 leerlingen namen het enorm serieus, hadden alles goed voorbereid en een aantal hadden hun spel omgedoopt in een Sinterklaas spel. Ook de omgang met de groep 4 kinderen was erg leuk.” Aldus trotse sportcoach Klaartje. “We gaan Citytrainer Junior evalueren en hopen het project dan bij nog veel meer scholen weg te zetten! Wij vinden het nu al een succes!”

Meer informatie

Basisscholen die meer informatie willen over de cursus Citytrainer Junior kunnen contact opnemen met Karin van Tilburg via 076 – 52 33 555 of door te . Nieuwsgierig naar de cursus? Klik hier voor meer informatie! 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI