‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Terugblik: Een special sportjaar 2017

Annelies en Veri vertellen over de mooiste momenten met Special Heroes

Geplaatst op 28-11-2017

Annelies van der Linden en Veri Dautzenberg, sportcoaches Breda Actief van het speciaal onderwijs, hebben een te gek jaar achter de rug. Ze draaien samen het project Special Heroes binnen het speciaal onderwijs, waarbij kinderen steeds weer kennismaken met een nieuwe sport. Annelies doet dat al een aantal jaar, Veri is dit jaar ingestroomd. Ze blikken samen terug op een prachtig sportjaar.

Reacties op de clinics

“Het mooiste project dit jaar was toch wel echt het freerunnen op het Breda College en het circus op Het Kasteel! De kinderen vinden de clinics super leuk. Ze zijn altijd erg enthousiast als één van ons weer naar school komt voor een nieuwe sport. Ze staan dan te springen en vragen gelijk wat we nu weer gaan doen! Na het afronden van een blok willen ze het liefst direct weten wat en wanneer de volgende activiteit is. Ook de ouders zijn enthousiast en vinden het een super tof initiatief. Op deze manier leren ook zij het aanbod voor hun kinderen kennen. Vaak weten ze niet welke mogelijkheden er (in hun buurt) zijn. Door de ouders uit te nodigen een keer te komen kijken tijdens een van onze naschoolse lessen, kunnen ze zelf zien hoe hun kind de sport ervaart. Ook is er dan de kans om de sportcoach en sporttrainer te leren kennen. Een mooie bijkomstigheid is dat ze hierdoor ook met andere sportvragen bij ons terecht komen!”

Positieve gevolgen

“Ook de docenten zien de meerwaarde in van Special Heroes. Hierdoor maken de kinderen kennis met verschillende takken van sport. Ook met sporten die ze anders niet zo makkelijk op school kunnen doen zoals bijvoorbeeld skaten, BMX’en of zwemmen. Doordat ze tijdens de naschoolse lessen ook  de trainer van de vereniging ontmoeten, is de drempel om naar de vereniging te gaan een stuk kleiner, wat erg positief is! We vinden het fijn om kinderen te zien doorstromen naar verenigingen. Prachtig om te zien dat kinderen sociale contacten opdoen op de vereniging en leren omgaan met winnen/verliezen en dat ze deel uitmaken van een team."

Meer informatie

Wil jij meer weten of heb je vragen over Special Heroes? Bekijk de site of neem contact op met of ! Heb je een beperking, maar wil je wel gewoon lekker kunnen sporten? Neem dan een kijkje bij Sportloket West-Brabant!

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI