‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Themamiddag Grenzen voor vrijwilligers die bij mensen thuis komen

Geplaatst op 19-04-2016

Vrijwilligers die 1 op 1 bij mensen thuis komen, moeten geregeld improviseren in de situaties waar ze voor komen te staan. Dit is niet altijd gemakkelijk. Een groot deel van deze situaties heeft te maken met grenzen: wat doe je wel en wat doe je niet?

Voor veel mensen is zorgen voor een ander vanzelfsprekend en geeft het voldoening. Als vrijwilliger kom je allerlei mensen tegen en het meemaken van de blijdschap dat je er bent, doet goed. Hoe bepaal je, en vooral hoe bespreek je je grenzen zonder de ander te kwetsen?  Afstand en nabijheid, verantwoordelijk voelen en verantwoordelijk zijn, zelf beslissen of overleggen zijn keuzes waar je voor kunt komen te staan.

Theorie die aansluit bij de praktijk

Breda Actief organiseert met HOOM, Indigo, StiB en WIJ een themamiddag om ervaringen te delen, van elkaar te leren en elkaar tips te geven. Wij willen jullie ook wat theorie aanreiken die aansluit bij de genoemde voorbeelden en praktijk. De bijeenkomst vind plaats op maandag 6 juni 13:30 -16:00 uur bij Parkhoeve Breda – Noord, Tussen de Dijken 101 te Breda.

Deze middag is bedoeld voor vrijwilligers die bij mensen in een 1 op 1 situatie bij mensen thuis komen. Vrijwilligers uit Breda en de  omliggende dorpen van Breda zijn welkom

Aanmelden?

Ben jij vrijwilliger en opzoek naar handvaten in de begeleiding bij mensen aan huis? Je kunt je hiervoor aanmelden tot uiterlijk via dit aanmeldingsformulier. Deelname is gratis. Voor vragen neem contact op met Corrie Marijnissen via 076-5233555 of mail:  .

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI