‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Thomas gaat altijd met plezier terug naar Raffy

Via Persoonlijk Plan naar vrijwilligerswerk

Geplaatst op 13-09-2016

Thomas is sinds drie maanden vrijwilliger in de spoelkeuken bij Raffy Woonzorgcentrum, een woonzorgcentrum voor Moluske en Indische ouderen, waar hij het ontzettend naar zijn zin heeft.

Nadat Thomas een tijdje met zichzelf in de knoop zat kwam hij bij MEE terecht. Hij kwam na een paar gesprekken op het idee om vrijwilligerswerk te gaan doen, om weer wat ritme te krijgen in zijn leven.

Via Persoonlijk Plan naar Raffy

Anu Veldhuis hielp Thomas met het zoeken naar vrijwilligerswerk in het project Persoonlijk Plan, waarbij we mensen die een steuntje in de rug nodig hebben op weg helpen met vrijwilligerswerk. Hij wilde graag bij Raffy vrijwilligerswerk doen: ‘Twee dagen nadat er contact was opgenomen met Raffy mocht ik al op gesprek komen. We keken samen welke afdeling het beste bij mij paste en waar een plekje vrij was. Uiteindelijk besloten we dat ik meehelp in de spoelkeuken. Ik kon meteen beginnen!’ Soms helpt Thomas ook met het snijden en klaarmaken van kleine hapjes en bakt hij kroepoek.‘Ik heb het echt heel erg naar mijn zin. Ik heb leuke collega’s en voel me niet echt een vrijwilliger. De sfeer bij Raffy is heel goed. Ik ga altijd met plezier terug.’

'Er is van alles te doen'

Thomas helpt twee dagen in de week bij Raffy. Binnenkort mag hij drie keer in de week komen. ‘Zelf kom ik wat minder in contact met de bewoners, maar er is van alles te doen. Er is onder andere een klein kerkje, een kapper en een toko.’
‘Ik vind het echt super leuk dat ik hier elke week mag helpen. Ik kom altijd met veel plezier.’ – Aldus Thomas

Meer weten?

Ben jij geïnspireerd door het verhaal van Thomas? Woonzorgcentrum Raffy heeft verschillende vacatures open staan. Op nlvoorelkaar.nl, de online vacaturebank voor vrijwilligerswerk in Breda, vind je deze en andere vacatures. Wil je meer weten, heb je vragen over vrijwillige inzet of wil je dat we je op weg helpen? Neem dan contact op met een medewerker van Breda Actief via 076 – 5233555 of via .

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI