‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Tools To Work ontvangt certificaat ‘vrijwillige inzet Goed Geregeld’

Geplaatst op 13-10-2014

Op vrijdag 10 oktober 2014 reikte Miriam Haagh, wethouder van Breda, het NOV certificaat ‘vrijwillige inzet Goed Geregeld’ uit aan Tools To Work. Na twee jaar voorbereiding kende de Nederlands Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) dit certificaat toe. Tools To Work is de eerste kleine vrijwilligersorganisatie in Breda die dit keurmerk krijgt uitgereikt. De andere vijf zijn grote organisaties zoals het Amphia Ziekenhuis en WIJ. Voor Tools To Work is dit een mijlpaal in haar 27-jarig bestaan.

Rol van Breda Actief

Onze adviseur Vrijwilligerswerk Marije Dévény en adviseur van het NOV heeft Tools To Work de afgelopen twee jaar hierin begeleid. Na een zelfonderzoek en gesprekken met vrijwilligers en stafleden is de benodigde documentatie opgebouwd die voor het certificaat nodig was. Na een toetsing en audit van de keurmeesters van NOV is de aanvraag nog getoetst door het NOV. Daarna kwam het compliment voor Tools To Work dat het NOV dit keurmerk voor vier jaar verleent. Voor Tools To Work is dit een mijlpaal. Het betekent dat zij de vrijwillige inzet van vrijwilligers die bij haar werken 'Goed Geregeld' hebben.

De vrijwillige inzet van Tools To Work vindt plaats op verschillende manieren. Vrijwilligers helpen mee met de revisie van naai- en breimachines, gereedschappen en machines voor alle beroepsgroepen, computers en printers en fietsen. Ook worden speciale houten kisten gemaakt om de gereviseerde kwaliteitsgoederen te versturen. Naast de revisie werken er ook vrijwilligers in het magazijn, in de logistiek, administratie, in het pr-team en in de kantine.

Geschiedenis Tools To Work

Tools To Work vrijwilligers delen als sinds 2005 hun kennis op het gebied van de naai- en breimachinerevisie met monteurs en trainers van monteurs in Afrika. Door deze kennisoverdracht kunnen naai- en breimachines die op vakscholen en door kleine zelfstandigen gebruikt worden goed onderhouden worden. In Kenia, Oeganda, Rwanda, Sierra Leone en Malawi worden naai- en breimachines machines nu door lokale monteurs gerepareerd en onderhouden.

De revisie wordt ook als 'Tool/ gereedschap' gebruikt om mensen in Nederland voor te bereiden op werk. Ongeveer twintig deelnemers zijn werkzaam in een traject die hun weer arbeidsfit maakt. Dit jaar zijn al zes deelnemers uitgestroomd naar werk. Tools To Work is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen met haar communicatieplan en de promotie van haar werk op social media.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI