‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Meld jouw vereniging aan voor de uitdaging ‘De Karavaan’

Aanmelden is vanaf nu mogelijk!

Geplaatst op 11-02-2015

Sportverenigingen kunnen zich nog steeds inschrijven voor De Karavaan, het evenement van de provincie Noord-Brabant en Team Brabant sport. Daarnaast kunnen individuele deelnemers uit één van de zeven sportieve uitdagingen kiezen om zo zoveel mogelijk geld in te zamelen voor amateurverenigingen.

De Karavaan is een initiatief van de provincie Brabant en Team Brabant Sport. Jong talent en bekende topsporters zamelen zoveel mogelijk geld in voor sportverenigingen in heel Brabant. “Iedereen moet mee kunnen doen. De Karavaan is belangrijk om geld in te zamelen voor amateurverenigingen, die sommige zaken zelf echt niet kunnen bekostigen. Zoals bijvoorbeeld nieuwe netten in het doel, of een dikke mat in de turnzaal. Maar De Karavaan is ook belangrijk, omdat we heel Brabant in beweging willen brengen”, stelt gedeputeerde Brigite van Haaften.

Uitdagingen

Samen met Team Brabant Sport zijn zeven uitdagingen geformuleerd, die op 14 mei (Hemelvaartsdag) uitgevoerd worden door de topsporters en iedereen die zich aanmeldt. Amateurverenigingen hebben de afgelopen weken tal van projecten ingediend via de website van De Karavaan. Vanaf vandaag kunnen zij zich inschrijven voor één van de uitdagingen en beginnen met het ophalen van sponsorgeld.

Als Team Brabant willen we iets terug doen voor al die amateurverenigingen in deze provincie. Want we realiseren ons heel goed, dat we niet zo ver gekomen waren zonder deze clubs”, aldus Marianne Vos over de beweegredenen van de topsporters.

Peloton

De zeven uitdagingen van De Karavaan zijn intussen bekend. Zes topsportlocaties in Noord-Brabant en tal van Brabantse topsporters, zoals Marianne Vos, Nadine Broersen, Yuri van Gelder en Imke Schellekens-Bartels hebben hun steentje bijgedragen om spectaculaire uitdagingen te bedenken.

De zevende uitdaging bestaat uit een speciaal wielerpeloton, dat onder leiding van Marianne Vos door heel Brabant alle uitdagingen op locatie bezoekt. Aan het eind van de dag is er een spectaculaire afsluiting. Hier wordt ook bekend gemaakt hoe veel projecten er bij de verschillende sportverenigingen gerealiseerd zijn.

 

Advies en aanmelden

Verenigingen kunnen hun verenigingsproject blijven aanmelden tot en met 1 april 2015, via www.brabant.nl/dekaravaan.

Wil je als vereniging meer weten over de Karavaan? Neem dat contact op met jullie verenigingsadviseur via . Zij denken ook graag met je mee over het in te dienen project en/of de werving van deelnemers!


De Karavaan is ook te volgen op social media: Twitter en Facebook.

De foto is afkomstig van de Facebook-pagina van De Karavaan.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI