‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Urban hockey en andere sporten van de straat in Breda

Kom kennismaken tijdens onze wijkactiviteiten!

Geplaatst op 02-05-2018

Vanmiddag maakten de sportcoaches van Breda Actief, Citytrainers en afgevaardigden van hockeyverenigingen zich wegwijs met Urban Hockey. Dit vond plaats bij Pier 15. Na een presentatie mochten ze zelf de nodige balletjes slaan. Deze clinic is gegeven om de sportcoaches voor te bereiden op de Urban Hockey Tour, waarbij er tijdens de wijkactiviteiten een hoop urban sports voorbij zullen komen. Dit alles in verband met de Champions Trophy van 23 juni t/m 1 juli.

Tijdens de presentatie van het KNHB ‘Urban Hockey Experience’ werden onze sportcoaches klaargestoomd met wat theorie. daarna gingen ze de praktijk in onder leiding van Baukje Smeets (docent Sport en Bewegen op de HAN), Luuk Klootwijk en Leen Timmers (team Streethockey).

 

Urban Hockey Tour

Ter introductie van de Champions Trophy wordt er van 7 t/m 31 mei de Urban Hockey Tour georganiseerd. Dit is de Tour waarbij de gemeente de inwoners van Breda laat kennismaken met urban hockey. Natuurlijk kunnen de wijkactiviteiten van onze sportcoaches hierbij niet achterblijven! In het schema staat aangegeven wanneer onze sportcoaches bij jou in de wijk te vinden zijn met urban hockey.

Tijdens de Urban Sports Week van 4 t/m 8 juni bij Pier 15 mogen kinderen van Bredase basisscholen aan de slag met een uniek urban sportprogramma: urban hockey, streettennis, basketbal, skate, beachhockey, hiphop en freerunning.

 

Champions Trophy

Van 23 juni t/m 1 juli komen de beste hockeyers ter wereld bij hockeyclub Breda strijden om de legendarische Champions Trophy. Met wereldkampioen Australië, olympisch kampioen Argentinië, België, India, Pakistan en natuurlijk onze eigen Oranje Heren, de Europees Kampioen van 2017. Daarnaast strijden ook de Oranje Dames met China, Japan en Spanje om de Rabobank 4-Nations Trophy Women 2018.

 

Wil je meer informatie over de Champions Trophy, Urban Hockey Tour of de Urban Sports Week? Lijkt het je leuk om je aan te sluiten bij de Urban Crew om mee te helpen tijdens de Tour? Neem dan contact op met  of bel naar 076 – 52 33 555.

 

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI