‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Van begeleiders bij Morrisbikers naar Morrisdraaiers

Paul en Robert zorgen voor extra sfeer tijdens Duchenne Heroes

Geplaatst op 23-12-2015

“We zien dat het evenement een reset is voor mensen die veel ellende hebben. Dat is mijn motivatie om dit als vrijwilliger te blijven doen. Door onze bijdrage kunnen we zorgen voor mooie momenten, maar ook voor een vrolijke, luchtige noot door grapjes en foute liedjes.”

De Morrisdraaiers, dat  zijn jullie. Wat doen de Morrisdraaiers?

Paul: “Wij zijn begonnen als begeleiders van de Morrisbikers. De Morrisbikers is een team mountainbikers dat jaarlijks meedoet aan Duchenne Heroes, het zwaarste mountainbike event van Nederland. De opbrengst gaat naar onderzoek voor de spierziekte Duchenne. Het eerste jaar reden we als begeleiders de camper van camping naar camping, we deden boodschappen en wasten de fietsen. Dat was een luizenbaantje, haha. Dus we wilden ons nog nuttiger maken. Nu zorgen we al een aantal jaren tijdens het evenement voor een goede sfeer en vermaak bij de start en finish. Robert draait muziek en ik ben speaker.”

Even terug naar het begin. Wie zijn de Morrisbikers?

Paul: “Een goede vriend van ons, Michiel van Antwerpen is de vader van Morris. Toen Morris twee jaar oud was, zo’n 9 jaar geleden, is bij hem Duchenne vastgesteld. Het is een progressieve spierziekte waarbij de spieren langzaam afbreken. De ziekte is levensbedreigend. Michiel is een fanatieke mountainbiker en wilde iets doen. Hij besloot met Niels en Cyriel mee te doen aan Duchenne Heroes om geld in te zamelen voor onderzoek. Wij wilden ook helpen, maar omdat we niet zo sportief als de bikers zijn, besloten we als begeleiders mee te gaan. Toen we hoorden dat de vrijwilligers elke dag werden verwacht bij de finish om te klappen, bedachten we dat daar ook best wat muziek bij gedraaid kon worden. Dat hebben we op ons genomen.”

Hoe ziet zo’n dag er voor jullie uit?

Robert: “We beginnen ’s morgens om acht uur bij de start. Dan is het vaak nog wat koud en iedereen moet nog wakker worden. Met muziek zorgen we voor een goede sfeer. Daarna bouwen we onze apparatuur weer af en rijden we naar de volgende camping. We doen boodschappen en vanaf een uur of 14.00 bouwen we alles weer op bij de finishboog. We hebben een lijst met informatie over de deelnemers en die proberen we dan te herkennen als ze binnenkomen. Iedere deelnemer kan vooraf bij ons een nummer indienen dat we dan spelen als ze over de finish komen. Sommige nummers zorgen voor emotionele momenten bij de renners die over de finish komen. Het is mooi dat we dat effect kunnen hebben met wat we doen. Aan het eind van de dag draaien we ook nog in de bar. Dus we zijn dagelijks tot 23.00 op de been.”

Dus ook voor jullie is het topsport?

Robert: “Fysiek merk je het inderdaad wel. Maar geeft vooral ook veel energie. Het is gaaf om te zien dat de families die erbij betrokken zijn, blij worden van wat wij doen. Natuurlijk is het belangrijk dat we samen geld inzamelen voor onderzoek naar Duchenne, maar ook het samenkomen is belangrijk.  Bijna alle renners die meedoen hebben een link met een patiënt. Het zijn veel vaders, ooms en vrienden van kinderen die de ziekte hebben. Het doet hen heel veel goed om met lotgenoten te zijn.”

Paul: “We zien dat het evenement een reset is voor mensen die veel ellende hebben. Dat is mijn motivatie om dit als vrijwilliger te blijven doen. Door onze bijdrage kunnen we zorgen voor mooie momenten, maar ook voor een vrolijke, luchtige noot door grapjes en foute liedjes.”

Bijzondere momenten dus?

Robert: “Door het doel wat er aan verbonden is zijn er veel emotionele momenten. Ik vind de zaterdag wanneer iedereen aankomt in Nijmegen erg mooi. Dan wordt het bedrag bekend gemaakt en staan de renners en alle vrijwilligers op het podium. Er is dan altijd een grote ontlading bij iedereen.”

Wil je meer weten of heb je vragen over vrijwilligerswerk? Neem contact op met een medewerker van Breda Actief via 076 – 5233555 of via  .

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI