‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

"Veel plezier en erg veel geleerd"

Interview met Raffa Hassam

Geplaatst op 24-08-2017

Hoe ben je bij Citytrainers terecht gekomen? “Danielle van ATEA groep is mijn contactpersoon en die heeft mij gekoppeld aan Stichting Buddy to Buddy. Hierna ben ik gebeld omdat ik had gezegd dat ik graag iets wilde doen met sport en bijvoorbeeld ook met het organiseren van sportactiviteiten. Ze vertelde mij over de Citytrainers cursus en dat ik mezelf hiervoor op kon geven. Op deze manier kon ik mijn Nederlands verbeteren en tegelijkertijd iets doen met sport.”

Wat heb je geleerd?

“Ik heb eigenlijk heel veel dingen geleerd. Iedere maandagavond hadden we theorieles en praktijkles. Hier leerde ik hoe ik les moet geven, hoe ik moet presenteren, hoe ik uitleg moet geven en hoe ik conflicten op moet lossen.” Raffa vond het moeilijk om echt duidelijk uit te leggen wat de opdracht was en hoe ze dit moesten doen. ”Praatje, plaatje, daadje is daarvoor heel handig. Eerst uitleggen en dan met een paar mensen een voorbeeld geven voordat iedereen echt mag beginnen met het spel.”

Waar ik straks te vinden ben!

Raffa weet zeker dat als hij straks naast zijn studie nog tijd heeft, hij met zijn certificaat Breda zeker gaat helpen. “Ik ben nu bezig met mijn Nederlandse lessen en deze gaan mede door Citytrainers erg goed! Ook heb ik me laatst ingeschreven bij Avans voor de Engelstalige opleiding International Business and Management. Op dit moment heeft dat prioriteit maar als het later mogelijk is wil ik zeker helpen met activiteiten in de wijk of stad!”

Meer Citytrainers in Breda…

Volgens Raffa doet deze cursus veel voor de Citytrainers zelf maar ook voor de mensen in Breda. “Gecertificeerde Citytrainers kunnen ervoor zorgen dat sportactiviteiten in Breda door kunnen gaan. Dit zorgt er weer voor dat kinderen in beweging blijven maar dat ook oudere in beweging kunnen blijven. Vaak als mensen ouder worden vinden ze het moeilijk om de sport te doen die ze al hun hele leven met veel plezier gedaan hebben. Door activiteiten waarbij ze met simpele oefeningen toch in beweging kunnen blijven, krijgen ze het plezier in sport weer terug!”

Citytrainers betekent voor jou in een woord?

Super sportief!

Leuke quote misschien?

“Je denkt terug aan Citytrainers als een gezellige cursus waarbij je in beweging bent en ondertussen veel lol hebt. Het is een leuke groep en we maken veel grapjes met elkaar. Een super groep!”
22 jaar
Komt uit Syrië
Woont 19 maanden in Nederland

Ook Citytrainer worden? 

Stuur een mail naar   

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI