‘Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws’

Versimpeling regeling WW en Vrijwilligerswerk een feit!

Wat betekent dit voor jou?

Geplaatst op 06-01-2015

Vanaf 1 januari 2015 levert vrijwilligerswerk voor mensen met een WW-uitkering minder zorgen op. De nieuwe regeling WW en Vrijwilligerswerk is namelijk een feit. De regeling is bedoeld om het voor mensen in de WW makkelijker te maken vrijwilligerswerk te doen.

Wat is er anders?

  1. Het maakt niet uit hoeveel uur vrijwilligerswerk je doet, als je maar kunt voldoen aan je verplichting naar het UWV.
  2. Ook voorheen betaald werk kan vrijwilligerswerk zijn bij de organisatie. Voorwaarde is wel dat het werk minimaal een jaar lang niet gedaan is door een betaalde medewerker. Dit om werkverdringing te voorkomen.

Evaluatie

De Vereniging NOV en het ministerie van SZW evalueren de nieuwe regeling na vijf maanden. Zij willen graag input vanuit de praktijk. Gaat er dus de komende tijd iets niet goed met betrekking tot WW en vrijwilligerswerk? Meld het dan via deze link.

In Breda 

Breda Actief en het UWV in Breda hebben goed contact en vinden het belangrijk dat je met een uitkering vrijwilligerswerk kunt doen. Je doet werkervaring op, ontwikkelt je vaardigheden, komt in contact met mensen en organisaties en het is nuttig en zinvol voor Breda. Ben je een vrijwilligersorganisatie of ontvang je een WW-uitkering, wil je graag vrijwilligerswerk doen en kom je er met het UWV toch niet goed uit? Laat het ons weten dan gaan we samen met het UWV op zoek naar een oplossing. Je neemt hiervoor contact op met .

Meer weten?

Ben je een vrijwilliger, of ben je op zoek naar vrijwilligerswerk en wil je meer weten over de volledige regeling? Klik dan hier.

Ben je een vrijwilligersorganisatie en wil je meer weten over de volledige regeling? Klik dan hier.

Alle nieuwsberichten


Partner in Wijkwijs Breda

ANBI